Saslušane u Višem javnom tužilaštvu

Majka i sestra djevojke koju je oteo i satima maltretirao Snajper saslušane u tužilaštvu

  • Извор: Блиц
  • 08.10.2021. 20:16

Majka i sestra U.J. (23), djevojke koju je prije nekoliko nedjelja pretukao Slobodan Milutinović Snajper, koji se tereti i za njenu otmicu, saslušane su danas prije podne u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Kako je za Blic rekao advokat U.J. Miloš Bugarski njih dvije su izjavu dale kao svjedoci.

Majka i sestra pretučene djevojke, koja ima status posebno osjetljivog svjedoka, su ispričale sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U.J. svojoj sestri sporne večeri, prenosi Blic.

Podsjetimo, U.J. je spasena tako što je policija upala u stan u kojem ju je Snajper držao i satima maltretirao nakon što je pretučena djevojka uspjela da se domogne svog telefona i sestri pošalje lokaciju na kojoj se nalazi. Ona je odmah pozvala policiju koja je upala u stan, uhapsila Snajpera i spasila djevojku.

Podsjetimo, majka i sestra U.J. svjedočile su dva dana nakon što su usred noći zapaljeni njihovi automobili. Porodica je nakon incidenta saopštila da vjeruju da je upravo Snajper naručio ovaj napad kako bi ih zaplašio pred saslušanje, ali da u tome “neće uspjeti”, kao i da će “ispričati sve što znaju”.

Danas su saslušani i policajci koji su taj dan spasavali nesrećnu djevojku. Prema nezvaničnim informacijama, sljedeće nedjelje trebalo bi da bude saslušan i osumnjičeni Slobodan Milutinović Snajper, koji još uvijek nije izneo svoju odbranu.

On je uhapšen prije nepunih mjesec dana nakon što je u iznajmljenom stanu na Podbari pretukao U.J, koja ga je već ranije prijavljivala zbog nasilja. Zbog sumnje da je oteo svoju djevojku, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Za krivično djelo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprijećena je kazna zatvora od 10 godina.