Viktorija Jakšić

Majka preminulog Dušana poslala snažnu poruku: Volite svoju djecu, pričajte s njima

  • Извор: Телеграф
  • 08.08.2022. 15:39

Vjerovatno na ovom svijetu nema jačeg bola od onog koji osjeti jedna majka kad ostane bez svog djeteta.

Viktorija Jakšić doživjela je takav bol kada je poslije dugih godina borbe izgubila sina Dušana.

Fotografija sa koje isijava njegov mio pogled pun nade, digla je svojevremeno na noge cijelu Srbiju. Uplate su samo stizale i Viktorija je vjerovala, baš kao i Dušan, da će život pobijediti. Ali nekada ni sva ljubav ovog svijeta nije dovoljna za strašnu pošast kakav je rak.

Dovoljna je da poslije svega čuvamo uspomenu na Dušana i druge mlade borce najbolje što umijemo.

Mama Viktorija, dostojanstvena u svom bolu, željela je da poslije svega pošalje poruku majkama Srbije. Svim onim majkama koje svoju djecu i dalje mogu da zagrle i poljube. Prvo se zahvalila svim ljudima na pomoći.

- Dragi moji humanitarci! Hvala vam na pomoći mom Dušanu. Uradili ste sve moguće i nemoguće. Mnogo sam vam zahvalna na tome, što ste nas podržavali u teškim trenucima. Nažalost život se okrenuo drugačije - napisala je ona, a onda dodala:

- Želim da se obratim svim majkama. Volite svoju djecu više, više im posvećujte pažnje, više pričajte sa njima. Imala sam zlatno dijete, bila bih srećna da vaša djeca budu barem malo nalik mom u ljubavi, poštovanju prema ljudima, želji postizanja svog cilja... Želji za životom - poručila je na kraju.

Podsjetimo, Dušan je bio je zdrav i veseo dječak sve do 2016. godine kada je ustanovljeno da boluje od strašnih dijagnoza - Ewing sarcoma, Juingov sarkom.

Na odjeljenju pedijatrije Instituta onkologije i radiologije Srbije Dušan je završio osmi razred osnovne škole.

Želio je da studira medicinu i da pronađe lijek koji će sve ljude i djecu koja boluju od ovakve bolesti izliječiti. Uvijek je bio pozitivan, raspoložen i nasmijan.

Upisao je i pohađa srednju školu, bio je odličan učenik. Sreća je bila kratkog vijeka. Bolest se ponovo vratila 2018. godine i opet je krenula borba za život.

Uz teško liječenje i pomoć ljekara uspio je da se izbori. 2020. godine, po treći put, tumor se vratio.

Uz svu pomoć dobrih ljudi koji su se udružili da pomognu mladiću, on je ipak izgubio borbu sa opakom bolešću.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.