Predsjednik Srbije saopštio odluku

"Mandatar nove Vlade Srbije je Ana Brnabić"

  • Извор: Курир
  • 27.08.2022. 10:08

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Odluka je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji i sa koalicionim partnerima. Sva tri kandidata biće važni članovi vlade", rekao je predsjednik.

On će u obraćanju naciji govoriti i o situaciji na Kosovu i Metohiji, najavljeno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsjednik Republike predložiće Narodnoj skupštini kandidata za predsjednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, koja je održana u srijedu, da zna ime mandatara za sastav nove Vlade, ali da će to ime saopštiti u narednih 48 sati.

Istakao je da će i Ana Brnabić i Miloš Vučević biti dio nove Vlade. Poručio je tom prilikom da će u Vladi biti mnogo promjena.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм