Divan gest

Marija Ilić odlučila da proda vjenčanicu i novac donira za malog Vukana

  • Izvor: Blic
  • 13.05.2022.19:28

Čitava Srbija digla se na noge i ujedinili su se mnogi kako bi pomogli u skupljanju novca za malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, kome je za liječenje potrebno 2,5 miliona evra jer mora da primi najskuplji lijek na svijetu.

Vremena je sve manje, a svoj doprinos u skupljanju novca dala je i Čačanka, Marija Ilić, koja je na licitaciju stavila odjevni predmet koji za nju ima izuzuzetan značaj, ali nije marila za to.

– Udala sam se u septembru prošle godine, i sama sam dobila dijete i mnogo me je potreslo kad sam vidjela da beba Vukan mora što prije da ode na liječenje i da se skupi ogroman novac za liječenje. Odlučila sam na licitaciju da stavim svoju vjenčanicu, nova je, lijepa i naravno samo jednom obučena – kaže za RINU humana Marija.

Nada se da će njen gest biti primećen od strane dobrih ljudi i da će vjenčanica biti prodata za što veći novčani iznos.

– Početna cijena bila je 5.000 dinara, poslednji put kad sam gledala najviša izlicitirana cijena iznosila je 29.000 dinara. Licitacija na fejsbuk grupi je završena, ali zbog velikog interesovanja trajaće do subote ujutru, kad je poslednji rok da djevojka koja je dala najveću cijenu uplati novac. Ponude se mogu poslati meni u privatnoj poruci na fejsbuku. Ostalo je još malo vremena da se skupi što više novca koji će biti doniran bolesnoj bebi – rekla je Marija i apeluje na sve ljude koji su u mogućnosti da takođe daju svoj doprinos i uključe se u akciju prikljupljanja pomoći, prenosi Blic.

Vukan je rođen 6. avgusta prošle godine kao zdrava beba, sa ocjenom 9 na rođenju. Kada je imao samo dva mjeseca, zbog slabosti trbušnih mišića, operisana mu je preponska kila. Nakon trećeg mjeseca je Vukan postepeno prestao da pomjera nogice i da dobija generalizovanu slabost mišića. Nakon pregleda i analiza, dobili su dijagnozu – SMA tip 1, teška i progresivna neuromišićna bolest, koja može da ima i smrtnih ishod.