Marinika Tepić dala iskaz o slučaju Palma: Izašla iz policije poslije skoro 2 sata

  • 26.04.2021. 15:31

Marinika Tepić dala je iskaz u policijskoj upravi Jagodina u vezi sa optužbama za podvođenje i seksualno zlostavljanje koje je u javnosti iznijela protiv predsjednika Jedinstvene Srbije i gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme.

- Dala sam iskaz protiv nekoliko krivičnih djela koje se navode u mom pozivu među kojima su trgovina uticajem, za pedofiliju, prostituciju. Policiji sam opisala neposredna saznanja najmanje sedam lica, među njima su i svjedoci i žrtve. Međutim, nisam smjela da otkrijem identitet bez obezbjeđivanja zaštite žrtava i svjedoka, ne mogu da iznosim njihova imena - rekla je Tepić po izlasku iz policije gdje je davala iskaz skoro dva sata.

Tepićku je do zgrade policije dopratio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, a među pristalicma koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović bivši gradonačelnik Šapca.

Tu su još potpredsjednica Narodne stranke Sandra Rašković Ivić, i iz inicijative "Ne davimo Beograd", kao i Janko Veselinović predsjednik Pokreta za preokret i Dragana Rakić iz DS.

Prije ulaska u policiju, Tepić je zahvalila pristalicama na podršci.

U pitanju je informativni razgovor Tepićke sa policijom koji se obavlja po zahtjevu tužilaštva za prikupljanje obavještenja i informacija u vezi sa njenim tvrdnjama.

Inače postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmješten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donijelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Marković je te optužbe odbacio, kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsjednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računima na egzotičnim destinacijama.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.