Predsjedavajuća Savjeta Federacije Rusije

Matvijenko: Zapad priprema teren za "obojenu revoluciju" u Srbiji

  • Извор: Sputnjik
  • 26.06.2023. 22:18

Predsjedavajuća Savjeta Federacije Rusije Valentina Matvijenko izjavila je da je u posljednje vrijeme sve više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za "obojenu revoluciju" u Srbiji, te da je kao instrument destabilizacije iskorištena tragedija koju treba temeljno istražiti.

"U slučaju našeg bratskog naroda Zapad je dozvolio, smatram, krajnji, monstruozni cinizam. Kao sredstvo za destabilizaciju, za stvaranje haosa, iskorištena je tragedija srpskog naroda, ljudska, roditeljska tuga. Riječ je o dva slučaja pucnjave - u Beogradu i Mladenovcu. Ti događaji su potresli srpsko društvo", rekla je Matvijenkova.

Prema njenim riječima, sama činjenica parazitiranja na takvoj nesreći je odvratna i svjedoči o tome koliko daleko je Zapad spreman da ide u želji da pogazi Srbiju i kazni je za vođenje nezavisne politike.

Ubici iz Mladenovca, njegovom ocu i ujaku zabranjeno raspolaganje imovinom

Ubici iz Mladenovca, njegovom ocu i ujaku zabranjeno raspolaganje imovinom

Matvijenkova je ukazala na to da je potrebna profesionalna procjena onoga što se dogodilo.

"Potrebna je temeljna istraga bezbjednosnih organa o tome da su se dva tragična događaja u Srbiji dogodila u intervalu od jednog dana, proučavanje kontakata ubica, posebno na društvenim mrežama i `darknetu`, da bi se odgovorilo na pitanje da li je ono što se dogodilo rezultat upotrebe tehnika neurolingvističkog programiranja, koje aktivno koriste zapadne obaveštajne službe", objasnila je Matvijenkova za "Sputnjik".

Ona kaže da Rusija smatra da je važno da narod Srbije, njeno rukovodstvo i predsjednik Aleksandar Vučić, koji čini sve da zaustavi realizaciju scenarija "obojene revolucije" i konsoliduje društvo, osjete iskrenu rusku podršku u ovom trenutku - da ne bi izgubili prisebnost i da bi vjerovali da je moguće oduprijeti se Vašingtonu i Londonu, djelovanju njihovih specijalnih službi.

Po prvi put se oglasili roditelji dječaka ubice sa Vračara! Evo šta su rekli

Po prvi put se oglasili roditelji dječaka ubice sa Vračara! Evo šta su rekli

"Sa Sirijom nisu uspjeli. Sa Bjelorusijom nisu uspjeli. I sa Srbijom neće uspjeti", naglasila je Matvijenkova.

Ona je poručila da u Rusiji vjeruju da, uprkos masovnoj indoktrinaciji u koju su se uključili svi zapadni mediji, nevladine organizacije i agenti uticaja, Srbi neće dozvoliti da budu prevareni.

"Suviše je svježe u sjećanju NATO bombardovanje 1999. godine, progon i ubijanje srpskih lidera i heroja koji su uslijedili. Sada je važno da se ujedine, objedine patriotske političke snage u jedan narodni pokret za odbijanje stvarnog i veoma opasnog napada i odbranu suvereniteta i nacionalnih interesa", rekla je Matvijenkova.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм