Богатић

Медицински техничар Душан у санитету породио жену: "Све се брзо десило"

  • Извор: Курир
  • 28.01.2024. 17:12

Имали смо пуно посла то вече. Таман кад је мало утихнуло, неко је залупао на врата. Била је то трудница са супругом. Рекли су да јој је пукао водењак. Ставили смо је одмах у санитет у намјери да је возимо у Шабац. Међутим, у том тренутку сам испод њене тренерке примијетио главицу и схватио да беба има другачије планове! Порођај је кренуо!

Овако за Kурир прича Душан Стекић (26), медицински техничар у дежурној екипи хитног медицинског пријема у Дому здравља у Богатићу, који је неочекивано у суботу у 3.06 сати обавио порођај у санитету на паркингу испред зграде ове здравствене установе.

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

- Излетио сам чим сам чуо да неко лупа на врата. Затекао сам трудницу и њеног супруга. Рекли су да јој је водењак пукао, а жена је стајала нормално и изгледало је да је све у реду. Позвао сам љекара. Одмах је дошао. Организовали смо превоз. Међутим, кад смо је убацили у санитет, погледао сам је и видио да је порођај кренуо. Ето, толико се све брзо десило - прича Стекић, који у Хитној ради око двије и по године.

Био је, каже, у шоку. О порођају је до тада имао само теоретско знање.

- Међутим, као да ми је неко причао шта да радим. Само мало сам заокренуо бебу, која је тако лагано изашла. Све се издешавало невјероватном брзином. Дијете сам подигао, потапшао благо по леђима. Др Милан Љубинковић је улетио, скинуо му постељицу и оно је заплакало. Дјечак... Мало је рећи да смо били пресрећни.

Мирослав Илић под дејством алкохола запалио жени сву гардеробу

Мирослав Илић под дејством алкохола запалио жени сву гардеробу

Након тога, овај тим је бебу и маму превезао до болнице у Шапцу.

- Бебица је уз пут отварала окице. Kад смо дошли до болнице, бабице су изашле и честитале. Такав сплет емоција никад нисам доживио. То ми је најбољи дан у животу - прича са узбуђењем.

Свједочанство из Острога -

Свједочанство из Острога - "Нећу ја тамо, тамо ће мене заклати!"

Душан скромно истиче да би то урадио свако на његовом мјесту, а ако и има заслуге, она није његова, већ цијелог тима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.