Покренута тужба

Милионерку из Британије преварио таксиста у Београду: "Узео јој све"

  • Извор: Телеграф
  • 28.04.2024. 16:03

Породица госпође из Бирмигема по имену Милка Шормаз (92) тврди да је она изгубила 800.000 фунти (934 хиљаде евра) у имовинској превари која се наводно догодила у Београду и спремна је да случај одведе пред Европски суд за људска права. Они траже правду за своју тетку Милку Шормаз након што су, како кажу, преварени.

Милка Шормаз се преселила у Бирмингем 1958. године када је дошла из бивше Југославије у Велику Британију. Водила је успјешан пансион након што се повукла с посла у Роверу. Касније је често путовала у Србију, али је остала у Србији када је почела пандемија.

Њена породица тврди да се у Београду спријатељила са таксистом и његовом супругом. Кажу да се постепено удаљавала од њих и постајала "лак плијен“ јер је била веома стара и показивала знаке деменције, преноси Телеграф.

Водитељки

Водитељки "Елите" позлило: Само се срушила у теретани!

Само неколико мјесеци након што је упознала пар, Милка је наводно била приморана да потпише компликоване правне документе. Њена породица тврди да су ти документи у суштини одузели власништво над њеним некретнинама. Такође се тврди да је њен тестамент промијењен, са таксистом као главним насљедником, укључујући и пансион у Бирмингему. Милкине сестричине тврде да је остављена "сама, рањива, немоћна“ и да је патила од симптома ковида.

Милка, која није имала дјецу, никада се није вратила у Бирмингем и нажалост је преминула у октобру 2021. године. Њена породица открила је да су стан са три спаваће собе, четири продавнице и три гараже, укључујући и мерцедес, које је посједовала у Београду, продате 2018. године по цијени од око 20 процената њихове вриједности. Такође се тврди да је новац подигнут са њеног банковног рачуна.

Какво вријеме нас очекује 1. маја?

Какво вријеме нас очекује 1. маја?

Њена рођака Дубравка Арсеновић (46) покренула је случај код јавних тужилаца у Србији, али тврди да није направљен никакав помак. Дубравкин адвокат уложио је жалбу Уставном суду, али су рекли да су чекали годину дана на одлуку да ли постоји случај за разматрање. Милкини вољени кажу да су спремни да случај одведу пред Европски суд за људска права.

"Имамо огроман списак доказа који поткрепљују наш случај и доказују да је наша тетка, која је била веома стара и рањива, била жртва огромне неправде. Немамо много избора осим да потражимо помоћ и исправимо ово путем Европских судова ако Уставни суд у Србији одбије наше основно људско право да изнесемо доказе“ рекла је Дубравка за „BirminghamLive.

Мече пало са моста у ријеку, медвједица није много размишљала шта да ради!

Мече пало са моста у ријеку, медвједица није много размишљала шта да ради!

"У Београду, некретнине вриједе око 500.000 фунти. Пансион у Бирмингему вриједи око 300.000 фунти, тако да је укупно 800.000 фунти. Најважније за породицу није новац, већ принцип да превазиђу неправду.

Породични пријатељ рекао је да је Милка продала стан за знатно нижу суму и да се све одвило веома брзо.

"Милка је имала стан са три спаваће собе, три гараже и четири продавнице у Београду. Такође је имала пансион овдје у Бирмингему. Некретнине у Београду биле би предмет оставинске расправе, има породицу, као и двије сестричине у Великој Британији и двоје унучади. Продала је свој стан неколико мјесеци након што је упознала тог човјека. Вриједност стана била је знатно већа али га је продала за 30.000 евра (25.700 фунти). Постоје докази да је новац уплаћен на њен рачун, али је истог дана повучен. Дубравка је овај случај однијела јавном тужиоцу у Београду, али је случај одбачен. Породица је тада поднијела жалбу и Уставном суду и републичком тужиоцу“, рекао је породични пријатељ.

Ужас у БиХ: Чувар брутално претукао затвореника

Ужас у БиХ: Чувар брутално претукао затвореника

Он каже да је Милкина породица морала да се бори да врати њено тијело назад у Велику Британију.

"Милка је умрла у болници, а породици су таксиста и његова супруга ускратили приступ стану њихове тетке како би узели било шта од њених личних ствари, на примјер одјећу, фотографије и пасош. Британска амбасада у Београду је помогла и успјела да среди сву папирологију да би њихова покојна тетка могла да буде пребачена у Велику Британију гдје је и припадала. Ништа од њених других личних ствари није предато породици, јер су тврдили да сви предмети сада припадају њима (таксисти и његовој супрузи). У њеној умрлици стајало је да има деменцију, а Милка је положена поред свог мужа на гробљу Брандвоод Енд у Кингс Хиту“ закључује пријатељ.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.