КПЗ Ниш

Милош Илић који је на спавању побио породицу шаље писма: Дједе, могу да се похвалим...

  • 24.02.2024. 16:18

Милош Илић, младић помраченог ума, који је у ноћи између 9. и 10. маја 2019. године у оронулој, изнајмљеној кући у Лескову, сјекиром на спавању, убио оца Предрага, маћеху Данијелу, сестру Ану која је била у седмом мјесецу трудноће и дванаестогодишњу сестру Сару, ухапшен је готово одмах након стравичног злочина, а исто тако експресно и осуђен на 20 година затвора.

У нишком затвору је више од четири године, а нико од преживјелих чланова породице га никада није ни посјетио, а ни контактирао. Његов стриц који живи у Београду не жели да чује за њега. Међутим, Милош се у септембру 2021. јавио својој баки Миланки и дједу Миши из КПЗ Ниш. Послао им је писмо, а они су га неколико мјесеци касније, са сузама у очима показали репортерима 24sedam.

Повлаче се из продаје популарне грицкалице на нашим просторима

Повлаче се из продаје популарне грицкалице на нашим просторима

"Да можемо да одемо да га видимо, ми бисмо отишли. Само нико неће да нас одведе, а ми сами одавдје не можемо. Не знамо ни како да му одговоримо" - казали су тада Милошеви бака и дједа. Они су свјесни језивог злочина који је Милош починио и никако га не оправдавају. Ипак, сматрају да је он тада мислио да своју породицу спасава муке и биједе. То је баки и рекао.

"Рекао ми је да их Данијела много малтретира, да их бије и да им не да да живе нормално. Није давала Пеђи да својој дјеци даје новац да имају" - каже бака, а мјештани села Граница у близини Лесковца, гдје је Милош и рођен, кажу да је убијену Ану која је била трудна, Данијела и подводила и да се зато није ни знало ко је отац дјетета које је носила. Милош је у писмо баки и деки навео да му много жао и испричао како проводи вријеме у затвору.

Пријети несташица чоколаде?

Пријети несташица чоколаде?

"Дједа Милошу и баби Миланки пуно поздрава и здравља, жели вам унук Милош из КПЗ Ниш.

Дједа, ја сам добро и некако се уклапам у ово друштво, са здрављем сам добро, а могу да се похвалим да сам почео да радим, на дијелу гдје се мотају жице. Дједа, много ми је жао што се ово десило, зато желим да сте ми ви живи и здрави.

Дједа да поздравиш стрица, стрину и сестре. Пуно вас волим.

Илић Милош 27.09.2021. КПЗ Ниш"

"Нећеш се више тако сликати, доста је било!" Сораја објавила преписку са партнером

Бака и дека ово писмо чувају са свим породичним фотографијама и сваки дан жале што су им, прво снаја Данијела, а онда унук Милош, одузели најмилије.

За осам година Милош ће изаћи на условну слободу, али језиви злочин који је за собом посејао никада неће моћи да буде заборављен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина