Srbi se i dalje okupljaju

Mirna noć na sjeveru Kosova i Metohije: Kfor na svim prilazima Zvečanu

 • Извор: Спутник Србија
 • 04.06.2023. 09:03

Mirna noć na sjeveru Kosova i Metohije. Srbi se i dalje okupljaju u blizini zgrada lokalnih samouprava, u kojima im je onemogućen rad otkada su ih zauzele specijalne jedinice tzv. kosovske policije.

Kfor se i dalje nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu. Nema promjena ni u zahtjevima Srba.

Srbi istrajavaju na zahtjevima da albanski predsjednici opština ne ulaze u službene objekte, da ih napuste i specijalci policije i da budu oslobođeni uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

Apelom za mir, više od 160 intelektualaca - Srba iz svih krajeva Kosova i Metohija, obratilo se međunarodnoj zajednici da hitnim mjerama zaustavi dalju eskalaciju nasilja i stvori uslove za mir.

Moleban za Kosovo i Metohiju u Banjaluci

Moleban za Kosovo i Metohiju u Banjaluci

Od prošlog petka traje kriza na sjeveru Kosova i Metohije – otkada su specijalne jedinice tzv. kosovske policije zauzele objekte lokalnih samouprava.

Kako bi se smirila situacija, Evropska unija i SAD od Prištine traže održavanje novih izbora, učešće Srba na njima i formiranje Zajednice srpskih opština.

Takođe, Bijela kuća je pozvala Beograd da povuče oružane snage koje su raspoređene u blizini administrativne linije i da spusti nivo borbene gotovosti, a Prištinu da omogući novoizabranim predsjednicima opština da obavljaju svoje dužnosti sa alternativnih lokacija i da povuče policijske snage iz opštinskih zgrada.

Ponos i osmijeh: Pogledajte Đokovićev izraz lica dok je pisao

Ponos i osmijeh: Pogledajte Đokovićev izraz lica dok je pisao "Kosovo je srce Srbije"

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина