Najjači kriminalni klan

Misteriozna sudbina odbjeglih članova zemunskog klana: Jedan zakopan, drugi nestao

 • 04.12.2019.07:49

Od svih pripadnika nekada najmoćnije mafijaške organizacije na Balkanu ni danas se ništa ne zna o Ninoslavu Konstantinoviću, Milanu Glišoviću i Selmanu Hamidoviću


Trojica pripadnika zloglasnog zemunskog klana, koji je razbijen 2003. godine u akciji „Sablja“ - Ninoslav Konstantinović, Milan Glišović i Selman Hamidović, zvani Seka - punih 16 godina uspjevaju da izbjegnu hapšenje. Njih trojica su praktično jedini pripadnici nekada najmoćnijeg klana na Balkanu o čijoj sudbini se ni dan-danas ništa ne zna.

Podsjetimo, nekoliko sati poslije ubistva premijera Zorana Đinđića raspisana je potjernica za „zemuncima“, ali sudbina pomenute trojice nije u potpunosti rasvijetljena, iako su tokom sudskih postupaka osuđeni na dugogodišnje robije.

I dalje na poternici

"Najveća misterija je Ninoslav Konstantinović, koji je osuđen na 35 godina zatvora. O njemu se godinama ništa nije znalo niti čulo sve dok u Zagrebu 2010. nije ranjen, a potom i uhapšen, u to vrijeme takođe odbegli pripadnik klana Sretko Kalinić".

Pošto su mu stavljene lisice, Kalinić je ispričao da je Konstantinović ubijen još 2003. i da je njegovo tijelo zakopano na njivi u blizini auto-puta Beograd-Zagreb.

Policija je nekoliko puta prekopavala mjesto koje je ovaj „zemunac“ označio, ali tijelo Ninoslava Konstantinovića nije pronađeno i on je i dalje zvanično u bjekstvu i na potjernici - objašnjava sagovornik Kurira.

Druga dvojica „zemunaca“, Milan Glišović i Selman Hamidović, manje su poznati javnosti jer nisu bili zvučna imena nekada jednog od najjačih balkanskih klanova. Ime Milana Glišovića, međutim, nedavno je objavljeno u medijima, i to posle ubistva Milana Đuričića Mikija u Johanezburgu.

Sastanak s Mikijem

- Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija takođe tragala zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u aprilu u Južnoj Africi. Poslije njegove likvidacije otkriveno je da je ubijen kada je krenuo na sastanak sa Debelim Mikijem, odnosno Milanom Glišovićem, bivšim „zemuncem“, koji je u odsustvu osuđen na 32 godine zatvora. Kako se ispostavilo, ovaj pripadnik klana utočište je našao u Johanezburgu, gdje je počeo da se bavi biznisom i navodno je vlasnik nekoliko firmi - podsjetio je naš sagovornik.

Treći odbegli „zemunac“, Selman Hamidović, zvani Seka, navodno nije bio pripadnik prve postave klana, ali je sa njima učestvovao u krivičnim delima, zbog čega je osuđen na 10 godina zatvora.

Pročitajte još:

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.