Ubica Zemunskog klana

Oženio se Sretko Kalinić "Zver"

  • Извор: Ало
  • 04.07.2023. 08:41

Član zemunskog klana, Sretko Kalinić (49), rekao je danas sudbonosno „da“ mladoj Beograđanki J.M. (27), koja je odlučila da zadrži svoje prezime. Vjenčanje je bilo u takozvanoj "kući ljubavi", dok je ovo Kaliniću drugi brak.

Par se vjenčao u KPZ „Zabela“ u Požarevcu, u prisustvu gradskog matičara i kumova, ali pod budnim okom stražara Sedmog paviljona u kojem Kalinić izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

Pucao

Pucao "kolegi" u stomak i grudi: Pripadnik "zemunskog klana" ponovo na sudu zbog pokušaja ubistva


Kako pišu beogradski mediji, vjenčanje je slikao službeni fotograf KPZ „Zabela“, a mladenci su poslije ceremonije dobili pravo na ljubavnu sobu. Kalinić je za kuma odabrao Nenada Bujoševića Ramba (53), bivšeg pripadnika JSO, koji je već 22 godine u samici jer je sud peti put odbio njegov zahtjev za puštanje na uslovnu slobodu.

Mlada za svjedoka dovela svog druga

Mlada je došla u društvu svog druga koga je izabrala za kuma. Zatvorski stražari su diskretno držali cijelu ceremoniju na oku i brinuli da sve protekne u najboljem redu jer je Kalinić jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u Sedmom paviljonu požarevačke „Zabele“, gdje izdržava maksimalnu zatvorsku kaznu zbog zločina zemunskog klana.

Najveća misterija zemunskog klana - niko ne zna gdje je nemilosrdni

Najveća misterija zemunskog klana - niko ne zna gdje je nemilosrdni "vladar" Karaburme

Sretko Kalinić je u telefonskom razgovoru za "Alo!" rekao da će javnost uskoro biti opširnije obaviještena o novom poglavlju u njegovom životu jer je već počeo da piše svoju autobiografiju.

"Veliki izazov ali nas dvoje se sjajno slažemo"

Beograđanka koja se udala za Kalinića je kratko rekla da ne želi da se eksponira.

- Uzbuđena sam poslije svega. Ovo jeste veliki izazov, ali se nas dvoje sjajno slažemo i razumijemo - rekla je djevojka kojoj je ovo prvi brak.

Smijenjena direktorica škole koja je

Smijenjena direktorica škole koja je "ugostila" Kristijana Golubovića

Kalinić je punih 13 godina u samici Sedmog paviljona „Zebele“.

Пратите нас и путем Вибера