Godišnjica

"Moje proljeće se neće probuditi nikada": Razarajuće riječi Aleksine mame, danas bi napunio 25 godina

  • Извор: Телеграф
  • 20.03.2022. 12:23

Dječak Aleksa Janković iz Niša, koji je 10. maja 2011. godine tragično preminuo nakon vršnjačkog nasilja, danas bi napunio 25 godina.

Njegova majka Dragana Janković, na ovaj dan, objavila je bolne riječi.

"I šta je život i kako se živi... Godine ko godine, smjena lošeg i dobrog, malo sreće negdje uspjeha, ponekad gomila radosnih trenutaka i pobeda, no tuge uvijek, one tihe u pogledu koraku i mislima. I sve se može mijenjati, iznova graditi i nizati, samo se tuga uvuče u svaki dio tijela kao bol i nedostajanje. I živiš u stalnoj borbi sa sobom sam, tražiš mjesto gdje će sav bijes od nemoći izaći kao vrisak, jer si sve suze ovog sveta davno isplakao", napisala je i dodala:

"I ovom proljeću vratiće se laste, nebu sunce, bašti cvijet. I sa ovim prolećem krenuće neki novi život i buđenje. Samo se moje proleće neće probuditi nikada. I šta je život i kako se živi znaju noći, muk misli, sumrak i svitanja sa jednim usnulim očima u boji kestena".

Podsjetimo, tada četrnaestogodišnji Aleksa oduzeo je sebi život skokom sa zgrade u kojoj je živio, nakon osam mjeseci fizičkog i verbalnog zlostavljanja od strane svojih vršnjaka.

Potres mozga, noga u gipsu, psihijatrijska dijagnoza "posttraumatski sindrom", doveli su do tragičnog završetka.

Njegovi roditelji su pokušavali da izdejstvuju usvajanje "Aleksinog zakona", koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja i spasio drugu djecu Aleksine sudbine.

Dragana Janković napisala je potresno pismo na njegov 20. rođendan, u kojem je do detalja predstavljen pakao koji je dječak preživljavao pre no što je odlučio da oduzme sebi život.

(Telegraf)

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина