ATV

Hram Svetog Save

Moleban za mir - da prestanu progoni Srba na Kosovu i Metohiji

 • Izvor: SRNA
 • 01.06.2023. 22:36

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije večeras je u Hramu Svetog Save na Vračaru, pred moštima Svetog vladike Nikolaja, služio moleban za mir među ljudima.

Patrijarh Porfirije u besjedi je istakao da je Sveti vladika Nikolaj sabrao ljude da se pomole za mir na Kosovu i Metohiji, da Gospod blagodaću svojom učini da prestanu progoni Srba na Kosovu i Metohiji, da prestane rušenje svetinja, grobova, otimanje imovine.

"Sve što ne može čovjek, može blagodat Božija. Vera čini sve ono što ne može um čovjekov da zamisli i što ne može srce čovjekovo da poželi", naglasio je patrijarh Porfirije.

Mandić: Srbe u Crnoj Gori bole patnje Srba sa Kosova

Mandić: Srbe u Crnoj Gori bole patnje Srba sa Kosova

Prije molebana srpski patrijarh čitao je akatist Svetom vladici Nikolaju, u molitvenom prisustvu mnogobrojnog vjernog naroda koji je neprekidno pristupao na poklonjenje moštima, javila je televizija "Hram".

Poslije akatista i molebana, Patrijarh Porfirije prisustvovao je u kripti Hrama Svetog Save predavanju "Nad tajnama ličnosti i dela Svetog Vladike Nikolaja", koje je održao jedan od najboljih poznavalaca podviga Svetog vladike Nikolaja, protođakon Ljubomir Ranković.

Predavanju je prisustvovao i NJegovo preosveštenstvo episkop remezijanski Stefan, vikar patrijarha srpskog, sveštenstvo, kao i brojni vjerni narod.

Osmani nakon sastanka s Makronom i Vučićem: Kosovo je spremno održati nove izbore

Osmani nakon sastanka s Makronom i Vučićem: Kosovo je spremno održati nove izbore

Mošti Svetog vladike Nikolaja biće u Hramu Svetog Save do nedjelje, 4. juna.

Patrijarh Porfirije služiće moleban u Hramu Svetog Save svakog dana do nedjelje 4. juna, kada Crkva slavi Silazak Svetog Duha na apostole.

Srpski patrijarh pozvao je ranije narod da umnoži molitve za mir na Kosovu i Metohiji.

 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.