Strašna tragedija

Muk nakon smrti dvije sestre, kum poručio da će tražiti starateljstvo nad najmlađom

  • Извор: Блиц
  • 04.10.2021. 20:12

Dva dana nakon stravične nesreće u kojoj su dvije djevojčice, M.V. (7) i M.V. (5) stradale od strujnog udara u iznajmljenom stanu u Karađorđevoj ulici u Obrenovcu, ovim gradom zavladao je muk.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu za Blic nezvanično kažu da se vještaci već dva dana nalaze na terenu i da se još ispituju sve okolnosti pod kojima je došlo do užasne nesreće.

„Trenutno se ispituju okolnosti pod kojim je došlo do nesreće. Zvanična informacija koju posjedujemo je da su djeca preminula usljed strujnog udara. Vještaci se već dva dana nalaze na terenu“, kažu iz ovog tužilaštva.

Kako saznaje Blic, protiv majke nastradalih djevojčica, Marije V. (25), koja je u trenutku nesreće bila na poslu, a djeca su u stanu bila sama, nikada nije bila podnijeta nijedna krivična prijava. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima Blica, tužilaštvo sada ispituje da li u ovom slučaju postoji njena krivična odgovornost jer je starateljstvom nad njenom djecom imala njena majka, odnosno baba djevojčica.

„Sada se ispituje i starateljstvo nad djecom“, navodi kratko izvor Blica.

Komšije iz Karađorđeve ulice u Obrenovcu za ovu porodicu imaju samo riječi hvale. Kako kažu, samohrana majka sa troje maloljetne djece u zgradu se doselila tek prije nekoliko mjeseci.

„Djevojčice su uvijek bile nasmijane i dobre. Kad god bih ih srela u liftu one bi se postidile. Dešavalo se da se vraćam iz prodavnice sa kesama koje su pune hrane, ali i svježeg hljeba i uvijek bih otkinula koricu i dala im. To bi ih usrećilo kao i mog sina. One su bile kao ono… Pa koje dijete ne voli hljeb“, kaže za Blic jedna od komšinica.

U zgradi u kojoj je prekjuče došlo do nezapamćene tragedije danas je odzvanjala neprijatna tišina.

„Bile su dobre. Kad god bih prošetala psa, one bi me vidjele na trgu i dotrčake bi da ga pomaze. Igrale su se stalno tu, uvijek su trčkale, djeca.. Ovo je tragedija, sve nas je pogodilo“, kaže jedna komšinica.

Aleksandar, kum nastradalih djevojčica, rekao je kratko za Blic da će Marija i trogodišnja djevojčica od sada živjeti kod njega. On je dodao i da će preuzeti starateljstvom nad trogodišnjom djevojčicom, najmlađom sestrom nastradalih, kao i brigu o njihovoj majci.

„Njih dvije će živjeti od sada kod mene. Ja ću tražiti starateljstvo nad djevojčicom“, rekao je on za Blic.

Podsjetimo, sedmogodišnjakinja i petogodišnjakinja nastradale su u prekjuče u kupatilu tokom igre, dok je u drugoj sobi spavala njihova najmlađa sestra (3). Majka djevojčica, Marija V. u trenutku nesreće bila je na poslu u jednoj fabrici, a kćerkice je, kako kaže, po drugi put u životu ostavila same. Ona je, kako je ranije ispričala za Blic, rekla da je morala da ode na posao kako bi zaradila novac da prehrani djecu, kao i da je o djevojčicama brinula sama jer joj je suprug u zatvoru zbog silovanja djeteta.

„Prije nekoliko godina, moj suprug je otišao u zatvor nakon što je obljubio moju mlađu sestru koja je tada imala samo 11 godina. Otac je izvršio samoubistvo, a majka me je izbacila sa troje male djece na ulicu. Napolju je bilo hladno, nisam imala gdje. Morala sam da se snađem i počela sam da radim“, rekla je neutješna majka.

Ona kaže da su djeca inače išla u vrtić, a najstarija u osnovnu školu, i da su je kobnog dana pozvale komšije da se hitno vrati kući.

„Taj dan sam krenula na posao. Morala sam da odem da ne bih dobila otkaz, a djecu nije imao ko da čuva. Radnim danima idu u vrtić, a najstarija je išla u prvi razred. Mene su komšije pozvale i rekle mi da voda curi iz mog stana. Uplašena, krenula sam pješke ka kući koja je oko sedam kilometara udaljena od mog posla, a u međuvremenu sam pozvala Aleksandra da ode do stana“, navodi neutješna majka.

Kum nastradalih djevojčica, Aleksandar, prvi je kobnog dana ušao u stan i u kupatilu zatekao tijela djevojčica. On je rekao da je prizor bio stravičan i da su djevojčice ležale jedna preko druge, na podu, pored veš mašine.

Hitna pomoć je sat vremena pokušavala da reanimira djevojčice. 


Тагови: