Teška nesreća

Na biciklistu naletio putnički voz, nije mu bilo spasa

  • Извор: Танјуг
  • 21.07.2022. 17:19

Biciklista koji je prelazio prugu u Batajnici, poginuo je danas kada je u 15.12 sati na njega naletio putnički voz, saopštila je "Infrastrukture željeznice Srbije".

Navode da je putni prelaz bio obezbijeđen spuštenim polubranicima, svjetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom.

"Svi uređaji na putnom prelazu u trenutku nesreće bili su u funkciji i ispravno radili. Obaviješteni su predstavnici MUP-a i Hitna pomoć", saopštile su iz Infrastrukture.

Putnički voz saobraćao je iz Beograd Centra za Novi Sad i iz stanice Prokop je krenuo u 15.00 sati.

Željeznički saobraćaj između Beograda i Novog Sada nije u prekidu "Infrastruktura željeznice Srbije" žali zbog nesreće koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradale osobe", navodi ta kompanija.

Iz "Infrastruktura željeznice Srbije" apeluju i upozoravaju da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena, jer samo tako mogu da se izbjegnu ovakve tragedije i sačuvaju ljudski životi.

"Ni jedno tehničko - tehnološko rješenje ne može da spriječi tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavjesno i neodgovorno prema sebi i drugima", poručili su iz te kompanije.

Тагови: