Beč

Na zgradi srpskog konzulata grafit UČK

  • 04.03.2019. 13:53

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit sa oznakom tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odjeljenje Ambasade Srbije u Beču.

Ambasada Republike Srbije uputila je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije u kojem austrijske vlasti obavještava o grafitu terorističke organizacije kosovsko-albanskih ekstremista OVK.

Austrijsko ministarstvo je pozvano da o ovom događaju obavijesti sve nadležne institucije i da preduzmu sve mjere kako bi otkrili počinioce.

Takođe, Ambasada zahtijeva i pooštravanje mjera bezbjednosti diplomatskih predstavništava naše zemlje u Beču, Salcburgu.

"Ovaj događaj zasigurno ne doprinosi smanjenju tenzija i ponovnom uspostavljanju dijaloga u Briselu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji je zbog serije jednostranih mjera vlasti u Prištini prekinut", navodi se u noti.

Ovaj incident označen je kao dalja provokacija i dovođenje u opasnost diplomatskih predstavništva Srbije, što je suprotno Bečkoj konvenciji o diplomatsko-konzularnim odnosima.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev, zadužen za bezbjednost i kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, hitno je otputovao u Beč kako bi se na licu mjesta upoznao sa situacijom na terenu.
 

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)