Centralna i zapadna Srbija

Najavljene nove padavine: Zbog poplava VANREDNA SITUACIJA u devet opština FOTO

  • 03.06.2019. 20:51

Na teritoriji centralne i zapadne Srbije, u devet opština i gradova, proglašena je vanredna situacija zbog bujičnih poplava, u kojima nije bilo povrijeđenih i stradalih, a do sada je evakuisano 159 osoba, uglavnom zbog preventivnih razloga, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"U toku noći pala je velika količina kiše, u nekim mjestima od 80 do 100 litara po metru kvadratnom. Zato je na teritoriji centralne i zapadne Srbije, u devet opština i gradova, proglašena vanredna situacija", rekao je Marić. 

On je naveo da je vanredna situacija proglašena na području grada Kraljeva i u opštinama Knić, Arilju, Lučanima, Vrnjačkoj Banji, Tutinu, Trsteniku, Novom Pazaru, te Sremskoj Mitrovici, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

Prema njegovim riječima, voda se postepeno povlači u mjestima u kojima je došlo do plavljenja domaćinstava, usljed obilnih padavina, koje su prouzrokovale izlivanje bujičnih potoka i manjih rijeka. 

Marić je objasnio da nije riječ o ciklonu, već velikoj količini padavina koje su izazvale izlivanje rječica i potoka, što je prouzrokovalo odrone i plavljenja dvorišta i podruma kuća. 

Marić je rekao da se, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do petka, 7. juna, očekuju nove količine padavina u ugroženim mjestima, zbog čega će pripadnici Sektora za vanredne situacije ostati u potpunoj pripravnosti i nastavljaju dalji rad, da bi se život u tim mjestima normalizovao.

FOTO: RTS, Blic

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм