Najsrećniji snimak Sofije: Prije samo nekoliko mjeseci nije mogla da podigne glavu, a sad jaše žirafu

  • 22.12.2020. 21:58

Preslatka djevojčica Sofija Markuljević (1), koja je ujedinila Srbiju, nekoliko mjeseci se nalazi u Los Anđelesu na fizikalnim terapijama, nakon što je primila skupi lek Zolgensmu. Ona je prva od četvoro djece za koje smo uspjeli da skupimo nevjerovatnih 2,4 miliona dolara.

Njeni mama i tata često nas obraduju snimcima na kojima se vidi kako mala Sofija napreduje i kako postaje sve samostalnija. Vidno je snažnija i sada, za razliku od prije samo 4 mjeseca, može sama da sjedi, da ubacuje loptice u koš, ređa figure po veličini, ali i da - kako vidimo na najnovijem snimku - jaše igračku žirafu.

Nešto kasnije, njen tata Stefan objavio je i fotografiju sa njihovog ručka, na kom Sofija takođe sjedi sama i jede.

Ovakvim snimcima svi su se nadali kada su slali SMS poruke, organizovali bazare i, uopšte, skupljali novac na razne načine.

Njen vidljiv i brz napredak ohrabrio nas je da ne stanemo i da skupimo istu svotu novca za Lanu, Aniku, Minju, a nadamo se uskoro i za malog Olivera.

Inače, Sofija se rodila kao zdravo dijete sa ocjenom 9. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu potpuno prestaje da pomjera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - Spinalna mišićna atrofija tip I.

Da bi Sofija preživela bilo je neophodno da primi lijek "Zolgensma" koji košta nevjerovatnih 2,4 miliona dolara.

I na sreću građani Srbije su se ujedinili, sakupili ga i na taj način spasili dragocjeni život male Sofije.

2.9.2020. Sofija je konačno dobila Zolgensmu.

Sada su sve naše snage usmjerene u to da se skupi i preostali dio novca za Olivera, kako bismo i njega uskoro gledali na ovakvim snimcim.

Malom Oliju možete pomoći na sledeće načine:

Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм