Tragedija

Nakon žurke utopio se u Savi

  • Извор: Блиц
  • 14.07.2021. 21:58

"Tuga, jad i žalost", to su riječi kojima Neđo Novaković, vlasnik firme u kojoj je bio zaposlen Milan Aranđelović (20) koji se u nedjelju uveče nakon žurke udavio u Savi, opisuje tragediju koja se dogodila.

Nesrećni mladić bio je zaposlen kod Novakovića posljednja četiri mjeseca, ali oni se poznaju mnogo duže.

– Znam ga otkad je bio dijete, mi smo komšije. Otkako radi kod nas dane smo provodili zajedno i mnogo mi je teško zbog ovoga, kakav je to dečko bio… Ne znam kako ćemo ovo da prebolimo, ni mi, ni njegova majka… Još nismo svjesni da njega više nema – rekao je Neđo za Blic.

On je ispričao da je znao da Milan ide u nedjelju uveče na rođendan, jer su prethodnog dana razgovarali o tome kako neće raditi, pa će moći da se opusti i lijepo provede.

– Znao sam da ide na taj rođendan, rekao mi je i pitao me da li ćemo da radimo u nedjelju, ja sam mu rekao: “Ne radimo, u nedjelju smo svi slobodni, odmori se i idi na taj rođendan, lijepo se provedi”. A eto šta se desilo tamo… – prisjeća se čovjek.

Da nešto nije u redu saznao je u nedjelju u šest ujutru kada je Milanova majka došla na vrata kod Novakovića i rekla da sluti na najgore.

– U šest sati je došla majka kod nas i rekla da Milana nema. Kod nje je neko od njegovog društva došao u tri, četiri ujutru sa tog splava i donio joj Milanove stvari. Nismo znali odakle da krenemo da ga tražimo, otišli smo prvo u MUP, pa smo razmišljali gdje ćemo dalje, šta ćemo.. – priča on.

Kako kaže, nisu znali gdje bi mogao da bude, kod sebe nije imao dokumenta, ni garderobu. Nisu ni slutili da se utopio…

– Krenuli smo po bolnicama, sve ih obišli. Razmišljamo da nije negde pao, da ga nije neko našao, odvezao tamo. Jer on je bio bez dokumenata, garderobe, telefona. On na gradilištu nikad nije pio, sa mojim sinom kad su baš vrućine popije pivo, nikad dva. Koliko ja znam ne pije, ali razmišljam, bio je na rođendanu, možda je popio, ajmo da obiđemo bolnice… Obišli sve i ništa – s tugom u glasu priča Novaković.

Kaže, nisu gubili nadu, uputili su se na splav na kom je prethodne noći Milan bio.

– Nismo razmišljali o lošem. Otišli smo na splav da ga tražimo, tražili da pogledamo snimke s kamera, na njima ga nismo prepoznali. Tu se vidi mnogo djece, neka skaču u vodu, ali njega nismo vidjeli – tvrdi čovjek.

Agoniji nije bilo kraja.

– Problem je bio i taj što su drugari dali izjave da ga nisu vidjeli u vodi, a onda poslije čujemo neki su rekli da su ga vidjeli. Pretraženo je sve oko splava, njega nije bilo – priča.

Milan je bio neplivač, kako je i zašto ušao u vodu još nije poznato. Da je želio sebi da naudi, oni koji ga poznaju ne mogu da povjeruju.

– Iz njegovog ponašanja nikad ne bih rekao da je želio da se ubije. Veseo, raspoložen, pozitivan, nikad nervozan, depresivan. Imao je planove. Želio je da uzme kredit, da sredi kući, sebi da sredi sprat. Nije prošlo šest mjeseci otkako se zaposlio, to je bilo prepreka da uzme taj kredit, pa smo htjeli da ga pomognemo, mi kao firma da mu damo kredit – kaže Neđo i dodaje:

– Bio je dobro dijete, dobar radnik, dobar drug. Sprijateljio se sa svim ljudima sa kojima sarađujemo, svi su ga zavoljeli i o njemu uvijek govorili da je dijete za primjer, za poželjeti. U mojoj kući na njega smo gledali kao na svoje dijete.

Novakovićeva supruga na to dodaje da je priča koju su prenijeli mediji da je Milan pred smrt rekao da ide da popije kafu sa tatom, koji je preminuo prije 10 godina, za nju nevjerovatna.

Тагови: