Bitolj

Naručio kiselu, umjesto nje dali mu tečnost protiv korozije

  • Извор: Курир
  • 24.03.2023. 13:40

Bolnica u Skoplju je primila pacijenta iz Bitolja, koji je rekao da se otrovao u kafiću nakon što je naručio kiselu vodu i popio samo jedan gutljaj.

Direktor Bajrami je odlučan da ljekari nisu ni policajci ni tužioci da utvrđuju istinitost iskaza pacijenta kojeg su primili, već da je

U bolnici analizama definitivno otkriveno da je pacijent imao korozivno sredstvo u organizmu. Pacijent, stariji od 40 godina, je u bolnici dao izjavu da su mu unutrašnji organi počeli da gore.

– Rekao je „Popio sam gutljaj i osjetio da to nije voda”. Pacijent ima intoksikaciju korozivnim agensom. Ne znamo kako se to dogodilo, ali on je rekao da je bio u kafiću i kada je otvorio vodu, od prvog gutljaja osjetio je da to nije voda. Obavještena je policija i tužilaštvo, ne možemo da utvrdimo istinitost onoga što govori, ali pacijent daje takve podatke. U sistemu postoji korozivni agens, započeta su ispitivanja, pacijent je pod nadzorom. Kod ovih sredstava posljedice se osjećaju kasnije, pa se mora posmatrati. Kao posljedica toga može doći do suženja jednjaka i želuca, ali će sve zavisiti od toga u kojoj je fazi, rekao je dr Bajrami, direktor Toksikološke klinike u Skoplju za „Sloboden pečat”.

Тагови: