Leban

"Naš život je sad na groblju, Nađa je umrla poslije 10 dana kome": Vapaj majke nastradale djevojčice

  • Извор: Телеграф
  • 03.06.2022. 21:45

Porodica Nađe Tasić (11) iz Šilova kod Lebana preminula je 25. marta ove godine u bolnici u Nišu nakon 10 dane kome u koju je upala poslije saobraćajne nesreće.

Djevojčicu je kolima udaro vozač A. M. (74) na svega nekoliko metara od škole. Poslije nesreće, vozač je ostavio automobil i otišao.

- Nesreća se dogodila 15. marta ove godine u Šilovu. Moja kćerka Nađa je otišla sa drugaricama u školsko dvorište. U jednom trenutku im je rekla da mora kući jer ima kontrolni iz matematike i da mora da vježba. Oni su je ubjeđivali, ali nisu uspjeli. Sama je krenula, a auto ju je udario na svega 20 metara od našeg doma. Išla je trotoarom i čak 40 centimetara dalje od puta kada ju je desnim dijelom vozila udario vozač automobila, prebacio preko haube i bacio u kanal. Od tog trenutka moja Nađa je bila u komi i narednih 10 dana... Ne znam kako se branio vozač i zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom - priča Jelena Tasić, majka nastrdale Nađe.

Jedanaestogodišnja djevojčica preminula je 25. marta ove godine u bolnici u Nišu.

- Od tog dana nama je život nam je na groblju. Čovjek koji je kolima usmrtio moju kćerku ima 74 godine. On je svoj život proživio. Danas se igra sa unučićima, dok mi obilazimo Nađin grob. Ne želim mu ništa loše, ali smatram da mora da odgovara za smrt moje kćerke. Bio je u zatvoru samo dok nisu salušani svjedoci i tužilac mi je rekao da je pušten na slobodu jer nema elemenata za pritvor - kaže kroz suze majka Jelena.

Od sredine marta ove godine živi u strahu. Izgubila je kćerku i sada sina ne smije da pušta van dvorišta.

- Dok vozi trotinet ja idem pored njega. Od kada je moja Nađa umrla djeca se više ne igraju u školskom dvorištu. Svi roditelji drže djecu za ruku i vode u školu. U strahu smo da nam se ponovo ne dogodi tragedija - jedva govori Jelena.

"Mi smo ti koji mijenjamo svijet"

Nesrećna majka smogla je snage da ovu priču ispriča jer želi javno da kaže šta je bila želja njene kćerke.

Tabla sa natpisom "Nađina želja" (pogledati iznad) stoji u školi gdje je djevojčica išla, ali i u porodičnom domu.

- Moja Nađa je napisala "želju" za koju je željela da svi znaju. Sada kada je nema jedino što mogu da učinim jeste da je javno objavim - kaže uplakana majka.

Obdukcija

Nađina porodica detalje obdukcije još nije dobila, a prema riječima vještaka vozač (74) je udario Nađu pri brzini od 50 kilometara na sat.

- Na tom mjestu je ograničenje svega 30 upravo zbog blizine škole. Na mjesto nesreće došla sam za svega nekoliko minuta. Odmah mi je ljekar rekao da Nađa ima teške povrede glave i da je u komi. Prvo je bila u bolnici u Leskovcu, a zatim je zbog težine povreda prebačena u Niš gdje je preminula - kaže majka.

Тагови: