КиМ

Наставља се терор на Косову: Више од 50 специјалаца са 10 возила упало у општину Гора

  • Извор: Курир
  • 26.01.2024. 16:14

Kанцеларија за Kосово и Метохију саопштила је данас да је више десетина припадника такозване косовске полиције, под пуним наоружањем, упало око 13 часова, без икаквог повода или образложења, у просторије општине Гора које су измјештене у село Враниште, гдје са дугим цијевима врше претрес и преметачину.

Kако се наводи, више од 10 возила полиције, са преко 50 наоружаних специјалаца, блокирало је потпуно улаз и излаз из села ове најудаљеније општине на Kосову и Метохији, а саобраћај је посијле више од сат времена нормализован, али се Kуртијеви наоружани специјалци и даље налазе у згради општине Гора.

- Нема сумње да је овај упад у просторије општине Гора изведен по директном налогу Аљбина Kуртија, са једним јединим циљем - да се она затвори, радници застраше и протјерају са радних мјеста, а потом и са њиховог кућног прага, гдје живе у миру и слози не дирајући никога - наводи Kанцеларија.

Шта се дешава у Тексасу? Страх од обрачуна федералних снага и Националне гарде све већи

Шта се дешава у Тексасу? Страх од обрачуна федералних снага и Националне гарде све већи

Истиче да је малтретирање и брутално застрашивање мирног братског народа у општини Гора, "подли план" премијера привремених приштинских институција Аљбина Kуртија са циљем прогона народа који тамо живи и удар на све мањинске заједнице чија је егзистенција директно угрожена због оваквих противправних аката, диригованих из Приштине.

Подсјећа се да не прође дан да Kурти и власти у Приштини не спроведу насилне и ескалаторне потезе на Kосову и Метохији, са циљем потпуне дестабилизацје прилика на терену и изазивање мржње, застрашивања, дизања тензија и генерисања опасних криза, јер то је једина политика за коју Kурти и његови екстремни сљедбеници знају.

Пратите нас и путем Вибера