Velika žalost

Nastradali dječak živio u veoma teškim uslovima

  • Извор: РТС
  • 24.09.2022. 14:35

U selu Radalj kod Malog Zvornika jutros oko sedam časova konstatovana je smrt devetogodišnjeg dječaka, rečeno je Tanjugu u PU Šabac.

Njegova 11-godišnja sestra i otac star 39 godina prevezeni su u teškom stanju u bolnicu u Loznici i zadržani na liječenju.

Poslije dojave, na mjesto nesreće izašli su policija i hitna pomoć, a više tužilaštvo je naložilo obdukciju tijela dječaka. Sumnja se da je smrt dječaka posledica trovanja ili gušenja gasovima, a prema nekim informacijama u kući je bio uključen agregat.

Riječ je o dječaku iz petočlane porodice Ametović, koja živi u izuzetno lošim uslovima.

Prema izvještajima iz februara, živjeli su u nimalo idiličnim uslovima, a otac Dragan (39) odgajao je četvoro djece. Najstarija je jedanaestogodišnja Milka, učenica četvrtog razreda, a dvije godine mlađi je bio Nemanja koji je nažalost stradao u ovoj tragediji, dok se Milki bore za život.

Ostala djeca su Aleksandar od šest godina, a Aleksandra ima nepune tri godine.

"Znam da mijesim hleb, kuvam pasulj, supu, da skuvam špagete, krompir", pričala je Milka u februaru za RTS.

U kući zemljani pod. Ručak se kuva na starom smederevcu. Na spratu dva kreveta za njih petoro. Kablovi vire iz zida od blata i trske.

Milki su patike omalile, mada tvrdi da oni imaju da se obuku i obuju. Otac i pored lošeg zdravlja, radi sve što može.

"Bavio sam se prije molerajem, riječna korita sam radio dok sam bio zdrav, sad pošto sam se razbolio…", ispričao je tada otac porodice Dragan Ametović.

Da su Dragan i njegova djeca složna i poštena porodica, svjedoče komšije.

Komšija Milovan Lukić naglašava da rade na tome da im obezbjede cement, šljunak, armaturu, gvožđe da im se kuća malo sredi.

Ametovići primaju socijalnu pomoć i dječji dodatak, dovoljno samo za osnovne stvari za život. Uz pomoć komšija i drugih dobrih ljudi, možda će dobiti priliku za bolju budućnost.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм