Nebojša Stefanović

Nećemo dozvoliti iseljavanje Srba sa Kosmeta

  • 07.12.2018. 19:41

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da je situacija na Kosmetu veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava, sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe iz južne srpske pokrajine.

"Mi ne smemo dozvoliti da ostanemo nemi. Moramo da budemo snažno uz svoj narod. Naša zemlja ostaje posvećena toj borbi, niti ćemo da odustajemo, niti popuštamo i uzmičemo. Naš posao je da se borimo i tako ćemo i raditi", rekao je Stefanović u Lučanima. 

On je ocijenio da bi najteža moguća posljedica formiranja vojske samoproglašenog Kosova bila angažovanje paravojnih formacija na sjeveru Kosova i Metohije, što je, kako je naglasio, apsolutno nedozvoljeno, prenose beogradski mediji. 

"Briselskim sporazumom predviđeno je da je za to potrebna saglasnost NATO-a i Srba. Svakako da saglasnosti Srba nema i takva vrsta najava uznemirava građana i čini da situacija bude napeta i da se faktički nestabilnost povećava, ne samo na teritoriji naše južne pokrajine, već u celom regionu", rekao je Stefanović. 

On je ponovo apelovao na EU i zemlje Evrope, koje imaju uticaja na Prištinu, da ne samo riječima, već i djelima omoguće da život Srba bude bezbjedniji i humaniji.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина