Ocjena predsjednika Srbije

Neophodna jača saradnja srpske policije i Interpola

  • 11.09.2018. 17:00

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas na sastanku sa predsjednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije (Interpol) Mengom Hongvejom potrebu za jačanjem saradnje srpske policije i Interpola kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima.

Vučić je izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za odnose sa javnošću. 

On je istakao da se, kroz razmjenu informacija i iskustava, jača efikasnost Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija. 

Vučić je u razgovoru sa Mengom, koji je i zamjenik kineskog ministra javne bezbjednosti, istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom. 

Meng je rekao je da je Interpol spreman za jačanje saradnje sa Srbijom i njenih bezbjednosnih kapaciteta, posebno ključne uloge Srbije u regionu, te da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola. 
 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.