Ministarstvo zatražilo smjenu

Nepotizam na djelu: Dekan zapošljavao djecu svojih kolega kao asistente

  • 08.03.2019. 08:30

Ministarstvo prosvjete Republike Srbije zatražilo je smjenu dekana Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu Petra Mitkovića, a koji je visokoškolskoj ustanovi zaposlio djecu svojih kolega.

Smjenu su zatražili nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije Srbije utvrdila da je zaposlio sina i ćerku svojih kolega, piše "Blic".

Kako se navodi, sjednica Vijeća fakulteta na kojoj je trebalo da bude razmatran ovaj zahtjev odložena je do daljeg, tako da je Mitković i dalje na funkciji dekana.

Predsjednik Vijeća Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu Miomir Vasov rekao je da će na sljedećoj sjednici biti donijete odluka o ovom zahtjevu. 

"Ta sjednica bit će zakazana u narednim danima. Zahtjev ministarstva bit će sagledan i odluka Vijeća će biti dostavljena odgovarajućoj službi Ministarstva u zahtijevanom roku. O tome da li će Mitković biti smjenjen u skladu sa zakonom, odlučit će Vijeće ili Ministarstvo", rekao je Vasov. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.