Futog

Nezapamćen slučaj: Isti pas u jednom danu ujeo 7 osoba

  • Извор: Агенције
  • 22.10.2021. 10:58

U toku jednog dana na teritoriji Mjesne zajednice Futog registrovano je sedam osoba koje su pretrpjele ujed istog psa. Zbog napada psa lutalice mještani Futoga zabrinuti su za svoju bezbjednost, piše portal NS uživo.

Nakon što su građani prijavili ujed od strane crno-bijelog psa, Milan Kvrgić, šef Prihvatilišta za pse je potvrdio da će ekipa Zoohigijene izaći danas na teren jer su imali više prijava na istog psa.

- Nakon što pas bude uhvaćen, ostaje na posmatranju deset dana, gdje se procijenjuje da li je agresivan. Ako se utvrdi da on to više nije, ostaje ovde na udomljavanju. U devedeset odsto slučajeva rase kao što su stafordi, rotovi i šarplaninci se ne vraćaju na ulicu, čak ni nakon kastracije. Imamo primjer da je kod nas još uvijek pas koje je prije tri godine ujedao sugrađane - naveo je.

- Stanovnici Futoga redovno prijavljuju rejon oko škole i centra- rekao je Kvrgić.

Advokat Dane Žigić ističe da građani nakon ujeda psa lutalice treba da se, prvenstveno zbog svog zdravlja, jave u Urgentni centar gdje će im biti pružena adekvatna medicinska pomoć.

- Na osnovu toga, Urgentni centar obaviještava dalje nadležne, odnosno policiju, koja tu proceduru sprovodi. Kada se zdravstveno stanje popravi, treba se obratiti advokatima koji su jedini koji mogu da zaštite vaša prava, nikako nekim nadri pisarima ili agencijama koje služe za naknadu štete - tvrdi Žigić.

- Zahtjev se upućuje gradskoj komisiji koja pregleda medicinsku dokumentaciju i iskaz oštećenog lica. Bilo bi dobro i imati priložene fotografije samog ujeda iako je svakako dokaz sama medicinska dokumentacija - pojašnjava Žigić i dodaje da se zahtjevi riješavaju za mjesec i po dana ako ne dođe do sudskog postupka.

Prema statistikama, gradovi i opštine u Srbiji su za šest godina na ime odštete usljed ujeda pasa lutalica isplatili čak 25 miliona evra građanima.

(Nsuživo)

Тагови:
  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.