Из Србије отишла на Корзику

“Није смио у очи да ме погледа” Сандра сасвим случајно упознала НАТО пилота који је бомбардовао Београд

  • Извор: Жена Блиц
  • 01.02.2024. 19:07

Сандру Караклајић данас већина људи познаје преко ТикТока, гдје свакодневно бројну публику забавља, али и интригира необичним садржајима.

Многи је због недавног видеа, који је изазвао велику пажњу, знају и као “добро удату жену”’, али је ова 31-годишња супруга и мајка поријеклом из Београда, са адресом на Корзици много више од тога. Одважна је, без страха да изађе из конформне зоне, са несвакидашњим хобијима и невјероватним животним искуствима, као што је сусрет са НАТО пилотом који је бомбардовао Србију.

Ништа код Сандре није ишло “школски”. Можда због тога јер није тако зрачила, па ни привлачила. Није прва коју је живот одвео у иностранство из Србије. Али је међу ријеткима која је отишла на “Наполеоново острво” и то након што је, како сама каже, срећом добила отказ у ПИО фонду. И не зна коју земљу и који град ће у будућности звати својим домом, с обзиром на то да јој је супруг војно лице и да његов посао диктира њихово мигрирање.

Син Видак, иако је рођен на Корзици, веома је везан за Србију, а Сандра је у разгвору за Жену.рс испричала како је послије три године везе на даљину одлучила да се придружи свом – данас супругу, тада дечку – на овом француском острву, гдје заједно живе већ седам година.

– Живот на острву је лијеп, али зна да буде јако тежак када дођете из једне метрополе у приморски градић, који ван сезоне броји 5.000 људи. Љети је супер, има дешавања и занимљиво је, али зато чим прође сезона и крене зима, крене и депресија и тада обавезно побјегнем за Београд на неко вријеме – каже.

Сандрин син првенац по имену Видак рођен је у граду Бастиа и, како истиче, у његовом случају баш важи да је “име знак”. Четворогодшњи Видак је пун радости и живота и јако воли Србију.

– Скоро ми је рекао: “Мама, зашто ми не живимо у Србији?” Он и на Корзици ужива јер ту је један тотално другачији живот, окружени смо природом, морем и планинама и живимо, може се рећи, “сеоски” начин живота у контакту са природом, без играоница (јер их овдје нема) и без малих екрана – јер је напољу много љепше. Љети смо послије школе/посла сваки дан на плажи и на чамцу, што је за једно дијете и одрастање право богатство. У Србији ужива са родбином – прича Сандра.

У очима НАТО пилота видјела стид

На Корзици ради сезонски посао у рент-а-кар агенцији на аеродрому и управо је ту имала сусрет који јој се снажно урезао у памћење и пробудио најтежа сјећања – на бомбардовање, страдања, страхове и сирене. У њену агенцију дошао је пилот пилот борбеног авиона који је 1999. године бомбардовао Србију.

– Дошао је човјек у агенцију да изнајми ауто и због акцента ме је питао одакле сам. Када сам му одговорила, рекао је да је био у Србији, али не баш лијепим поводом. Неки осјећај у мени ми је сигнализирао зашто је био и да је повод сигурно био рат: Због тога сам га питала када је био, а он је одговорио: “Деведесетих година”. Нешто у мени се сломило када сам схватила да испред мене стоји човјек који нас је бомбардовао, јер сам се сјетила свега кроз шта смо прошли. Ја сам тада била дијете од 6 година, али се одлично свега сјећам јер сам у том периоду живјела у Батајници – присјећа се тог тешког сусрета Сандра.

Иако је у тренутку помислила да неће успјети да заврши започети посао и размишљала да позове колегиницу, успјела је да се пресабере и настави.

– Све вријеме разговора тај старији човјек је избјегавао да ме погледа у очи а ја сам у њега гледала буквално забезекнуто јер нисам могла да вјерујем са киме разговарам. У његовим очима сам видјела стид и само ми је рекао да је то његово једино путовање и посјета једној земљи због које се и дан данас каје.

Стрељаштво као омиљени хоби

Труди се да се окреће лијепим стварима у животу, а њен хоби јој свакако помаже да се барем на кратко удаљи од свакодневних брига и обавеза.

– Имам неколико хобија, али издвојила бих стрељаштво. Обожавам да одем у стрељану и пробам нове пиштоље. Нисам фан дугих цијеви. То је мојих “пет минута” једном недјељно када ставим антифоне и не мислим ни о чему сем о мети. Волим и да тренирам, ван сезоне сам најредовнија у теретани – открива.

ТикТок је свакако међу активностима за разоноду и опуштање, али некад баш оно што крене из забаве прерасте у посао. Иако Сандра и даље ову платформу доживљава као мјесто где може да покаже своју кративност, демонстрира свој ненаметљив хумор, дошло је и до неколико сарадњи. А један од најпопуларнијих видеа, који броји преко милион прегледа и има прегшт коментара, јесте онај у ком показује како изгледа ‘просјечан дан добро удате жене’.

– Неки људи га нису одгледали до краја, па су пожурили да ми кажу ружне ријечи. Видео сам снимила из зезања тако што сам спојила више видеа, које сам мјесец дана уназад снимила, и спојила их у један тако да изгледа као да је то један мој дан. Све што се види јесте истина и мој живот, али не у једном дану. Видео је мало и пародија на неке инфлуенсерке које покушавају да свој живот представе савршеним (иако знамо да то не постоји), а мало је и шала на конто тога шта би био један савршен дан. Наравно, већина људи је схватила поенту и насмијала се, а има и оних коју се се, очигледно, нашли прозваним и увређеним, па су узвратили увредама.

“Ја сам супер удата жена"

– За себе сматрам да сам, не добро, већ супер удата зена, јер имам лијеп брак и мужа са којим се супер слажем. Лијепо живимо, уљепшавамо дане једно другом, шалимо се и по питању свега се договарамо – истиче Сандра.

Француски језик је научила, вољела би да покрене приватни посао, добије још једно дијете, а све остало може и да настави да се одвија тренутним темпом – нема ништа против. Планира и да једног дана са породицом живи на релацији Француска-Србија јер у обје земље имају нешто што их веже.

(Фото: Инстаграм)

Пратите нас и путем Вибера