Aleksandar Vučić

Nisam dobio prijedlog Beča za održavanje mirovne konferenciji o Kosovu

  • 25.11.2018. 13:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije dobio austrijski prijedlog za održavanje mirovne konferencije o Kosovu i Metohiji, o kojem su pisali pojedini mediji, ali da se tako nešto mora dobro analizirati i da se ne smiju donositi ishitrene odluke.

"Nisam dobio takav predlog. Nedavno sam bio sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i to nisam čuo", izjavio je Vučić novinarima u Novom Sadu. 

Odgovarajući na pitanje kakva bi bila njegova reakcija ako bi takav prijedlog bio i formalno iznesen, Vučić je naveo da "ne može da reaguje na osnovnu novinskih vijesti o najvažnijim pitanjima za Srbiju". 

"Niti potcenjujemo niti hvalimo takav neki predlog, ali treba da vidimo da li zaista postoji, pa će onda Srbija doneti odluku da li da ga prihvati", rekao je on. 

Komentarišući prijetnje premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja da takse od 100 odsto na robu iz Srbije ostaju do priznanja Kosova, Vučić je rekao da EU, na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), ima dovoljno instrumenata da objasni prištinskim vlastima da je nemoguće da opstanu sa ovakvim odlukama. 

"Na EU je da li želi da učini to ili ne", naglasio je Vučić. 

Govoreći o Haradinajevoj izjavi o tome da Vučić želi da ruši vladu u Prištini, predsjednik Srbije rekao je da je Haradinaj morao to da izjavi pošto je postalo izvjesno da se njegova prethodna pretnja tipa "ili priznanje nezavisnosti ili se ruši vlast u Beogradu" ne ostvaruje. 

"Pošto je izvesno da neće doći do priznanja, ostao mu je samo drugi deo, ostalo je još 26 dana dok ne istekne tih mesec dana rušenja vlasti u Srbiji", dodao je Vučić.  
 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.