Samozvani ljekar

Novi dokazi protiv Petrovića: Ipak nagovarao mladića da ne ide doktoru

  • 25.01.2019. 08:59

Samozvani doktor Miroljub Petrović zbog čijeg je načina liječenja preminuo tridesetjednogodišnji Slavčo Petrov nije kao što javno tvrdi samo “davao savjete za zdrav život” već je porodici preminulog naredbodavno nalago da ni slučajno ne idu kod ljekara.

Redakcija "Blica" ima na uvid prepisku nadriljekara i Bojane Jovanović, sestre Slavča koji je preminuo od tumora, a protiv bolesti pokušao da se izbori Petrovićevom “metodom”. U prepisci sestre i kvazi doktora, koja je vođena i mejlom, jasno se vidi da je Petrović odgovarao porodicu od liječenja klasičnom medicinom, odlaska kod lekara, rađenja magnetne rezonance, ali i pokušaja liječenja gama nožem, operacijom. Ovaj čovjek nije ni na tome stao - isticao je očajnoj porodici koja je tražila spas, da je samo njegova terapija “jedina koja može da pomogne”.

"Ja nemam vremena da radim s pacijentima. Nisam vidio njenog brata. Ne bavim se liječenjem, već savjetovanjem da zdravo žive. Šta ja da radim što će neko da shvati da ću da ga izliječim."

Prenosimo dijelove prepiske Petrovića i sestre preminulog, koja međutim, demantuje sve njegove navode, a prvenstveno da se ne bavi liječenjem.

"Kod ljekara vam ne preporučujem da idete jer će vas isprepadati i navući na štetne lijekove i terapije. Ako baš hoćete da radite analize, otiđite u privatnu laboratoriju koja ne zna istoriju vaše bolesti. Dovoljno je da uradite analizu krvi jednom mjesečno sa akcentom na sedimentaciju i odgovarajuće tumor markere", jasno je “prepisao” Petrović.

"Ni slučajno ne smije da se operiše"

Komunikacija sestre i Petrovića i njegove direktive za liječenje putema mejla počinju marta prošle godine. U jednom od prvih, Bojana upoznaje “doktora” sa bolešću brata davajući mu osnovne, šture informacije. Za bilo kog stručnjaka nedovoljne za bilo kakav, a kamoli ozbiljan savjet o liječenju. Sestra saopštava samo da njen brat ima tumor najverovatnije benigni i da je na mjestu gdje ne može da se operiše. Bojani u roku od deset minuta stiže odgovor sa adrese Petrovićevog takozvanog naučnog centra.

"Ni slučajno ne smije da se operiše", odmah je odgovorio, a tek potom upitao na kom mestu pacijent ima tumor i koje tegobe.

Na ovaj odgovor Petrovića kojim on “stručno” isključuje operaciju, sestra pita: Da li možete da mi kažete kakva je to gama terapija”.

"Kakav gama nož, poslao sam vam terapiju"

"Nemojte da se bavite glupostima, poslao sam vam jedinu terapiju koja može da mu pomogne - isključiv je Petrović koji po drugi put praktično odgovara porodicu od liječenja zvaničnom medicinom", ali i ističe pozitivan ishod isključivo svoje  terapije.

A terapija ovog čovjeka koja je “prepisana” teškom bolesniku je stavljanje obloga zagrejanog ricinusovog ulja preko noći, tretman toplom kadom, ali i pozitivne misli, sokovi, rad najkasnije do 16 časova popodne, promjena stila života... Na osnovu pitanja sestre i odgovora koje dobija jasno je, da se ona obraća Miroljubu Petroviću, a da on odgovara.

Teško obolio Slavča počinje da vježba, da se bavi sportom koliko može svaki dan, pije sokove i tinkture koje je naložio “doktor” koji im obećava izlječenje. Nesrećnom Slavči u svemu pomaže sestra, i redovno obavještava Petrovića, kome kako i sama priznaje - vjeruje.

Lijekove da ne uzima

"Lekove koje su mu ljekari dali nemojte da uzima", naređuje kvazidoktor početkom aprila.

Dodaje i: “samo naprijed i uz Božju pomoć sve će dobro da se završi”.

"Nije važno šta kaže magnetna nego kako se brat osjeća. Ako mu je bolje neka nastavi zdravo da živi i neka ne ide na preglede - ističe Petrović.

A onda šok i beznađe.

Nekoliko mjeseci lečenja koje podrazumeva - ne uzimati lekove od ljekara, ne ići na preglede, a što Petrovića naziva savjetima za zdrav život, sestra saopštava da se tumor povećao. Nakon nepuna četiri mjeseca od prve terapije slijedi:

"Mi nastavljamo zdravo da živimo i da se molimo... Moj brat je slao snimke magnetne da čisto pogledaju neurohirurzi... rekli su mu da poboljšanja nema, čak je moguće da je malo poraslo... Šta da radimo dalje...", očajna sestra pita Petrovića.

Sad odjednom ne može da procijeni na daljinu

Ovog puta odgovor “doktora” nije tako hitar kao u početku liječenja kada su samo njegove tinkture bile spas i sigurno izliječenje. Petrović je i dalje protiv odlaska kod doktora, Isključiv je da je samo on u pravu, ali se polako izvlači i prebacuje “liječenje” na druge:

"Rekao sam da ne idete kod ljekara već da pratite njegovo stanje. Ako mu je bolje znači da ide na bolje. Ne mogu na daljinu da procijenim kako se stvari odvijaju. Jedino da budete na vezi sa doktorom Milanom", piše lažni ljekar sestri.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.