Određen mu pritvor od 30 dana

Očuh tukao mališana dok mu nije polomio ruke i noge - Ovo je monstrum

  • Извор: Блиц
  • 08.11.2021. 14:11

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Rašidu B. (29) zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao jednogodišnjeg pastorka S. R.

Naime, prema saznanjima Blica, beba je sa teškim tjelesnim povredama primljena u Dječiju bolnicu u Tiršovoj ulici. Dječak ima prelom obje ramene kosti, prelom lijeve butne kosti i prelom obje potkoljenice, ali njegovo stanje je stabilno.

Tokom istrage saslušana je majka dječaka Sandra M. koja je rekla da u trenutku kada je dječak dobio povrede nije bila u kući, a njen nevjenčani suprug, koji je osumnjičen za zvjerski napad na bebu, se branio tvrdeći da “dječaka nije ni pipnuo”.

“Samo sam mu dao cuclu jer je plakao”

Na saslušanju Rašid je izjavio da nije nikada udario dijete i da mu je kobne večeri samo dao cuclu jer je plakao, te da je bebu ljuljao u nosiljci i da nije ni primijetio da je krvavo dok majka djeteta nije upalila svjetlo.

– Ja dijete nisam ni pipnuo, nisam ga udario niti gurnuo i ne mogu da objasnim odakle ove povrede djetetu – rekao je navodno na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu očuh osumnjičen za nasilje u porodici, poslije čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Ipak, istražitelji nisu povjerovali u njegovu priču.

– Mališan je zadobilo povrede koje mu se mogu nanijeti samo batinama. Sumnjamo da ga je očuh tukao dok dijete nije onesposobio – objašnjava izvor.

Ujedno, istražitelji sumnjaju i da je beba bila žrtva nasilja i prije brutalnog prebijanja koje se dogodilo prethodne nedjelje. Detetu su otkrivene i druge brojne povrede po tijelu za koje se vjeruje da su nastale ranije.

Osumnjičeni ostao sam sa djetetom, majka zatekla krvavu bebu

– Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vrijeme sam u kući sa dječakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga pretukao do te mjere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrede po tijelu, za koje se vjeruje da su nastale ranije – otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, jezivo nasilje nad djetetom najverovatnije se dogodilo prethodne večeri, kada je majka dječaka otišla na kratko kod rođaka i ostavila ga nasamo sa očuhom. Kada se vratila kući, navodno je zatekla dijete koje je imalo krv na usnama i odeći i podlive po licu. Međutim, te večeri dijete nisu odveli kod ljekara, već tek sutradan.

– Šta se dešavalo u četiri zida, biće utvrđeno istragom. Na saslušanju u tužilaštvu, Rašid B. je negirao izvršenje krivičnog dijela nasilje u porodici, tvrdeći da on dete nije tukao, odnosno da ga nije ni pipnuo i da ne zna odakle dječaku prelomi ruku i nogu – otkriva izvor.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)