MUP Srbije

Od 1. januara 1.243 kontradiverziona pregleda

  • Извор: РТС
  • 08.06.2022. 19:41

Povodom novog talasa hakerskih napada na Republiku Srbiju, MUP Srbije ističe da pripadnici policije, baš kao i prethodnih dana i mjeseci, nastavljaju vršenje kontradiverzionih pregleda u objektima i preduzimaju sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama zajedno sa drugim relevantnim službama, Bezbjednosno-informativnom agencijom, Vojnoobavještajnom agencijom, Vojnobezbjednosnom agencijom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije rasvijetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih, saopštio je MUP Srbije.

Iz MUP-a Srbije ponavljaju da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale prijeteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex, te da su o svemu obaviješteni inostrani partneri od kojih MUP očekuje konkretnu reakciju.

Kako se navodi, ostvarena je saradnja sa Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane prijetnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rješavanju identičnih prijetnji sa policijskim organima Mađarske.

- Od 1. januara zaključno sa jučerašnjim danom izvršena su čak 1.243 kontradiverziona pregleda povodom dojava o postavljenim bombama, a kako bi se što brže i efikasnije izvršili KD pregledi, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji svakodnevno obilazi specijalističke timove za kontradiverzionu zaštitu na terenu, angažovane su i dodatne policijske snage - navodi se u saopštenju.

Srbija je, kako se ističe, "meta specijalnog rata i moramo izdržati sve napade i pritiske, baš kao i druge zemlje".

MUP zahvaljuje "srpskom narodu koji je još jednom pokazao visok stepen odgovornosti i razumijevanja pružajući podršku svojoj državi".

- Srbija će ostati mirna, stabilna i bezbjedna uprkos svim izazovima i problemima sa kojima se suočavamo - navodi se u saopštenju.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана