Oglasili se iz kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije: Zaustaviti politički progon srpskih predstavnika

  • 14.03.2021. 09:07

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je, nakon što je Priština odredila pritvor od 30 dana uhapšenom gradonačelniku opštine Klokot Božidaru Dejanoviću, zatražila od svih međunarodnih predstavnika da zaustave politički progon srpskih predstavnika.

Očigledno je da institucije samouprave u Prištini nastavljaju represiju nad predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji i pokušavaju da ih montiranim procesima diskredituju – istakla je Kancelarija u saopštenju.

Kancelarija navodi da je riječ o političkom progonu Dejanovića, s ciljem kriminalizacije političkih predstavnika Srba u pokrajini i bacanje ljage na veličanstvenu podršku Srpskoj listi za koju je na prethodnim izborima glasalo 96,14 odsto građana u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

– Nikakvi pokušaji pravljenja lažnih afera, niti politički spinovi iz Prištine, ne mogu ukaljati podršku i poverenje koje Srpska lista uživa među građanima – ističe se u saopštenju.

Gradonačelniku srpske opštine Klokot Božidaru Dejanoviću, koji je uhapšen u petak, 12. marta, Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana.

Specijalno tužilaštvo samoproglašenog Kosova saopštilo je u petak da je gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović uhapšen zbog sumnje da je navodno namještao glasove na izborima 14. februara.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.