Канцеларија за КиМ

Постављена ручна бомба у двориште српске породице на КиМ

 • Извор: Агенције
 • 26.05.2024. 13:53

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих посљедица, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију, истичући да је ријеч о новом застрашивању и притиску на Србе.

Како се наводи у саопштењу, породица Ђузић се већ дуже вријеме налази на мети локалних Албанаца, а Ивичиног сина Бобана Ђузића почетком прошле године је напала и убола ножем група албанских младића. 

Истиче се да Ђузићи, упркос томе и даље одолијевају свим нападима и “истрајни су да остану свој на своме”.

Из Канцеларије поручују да је ријеч о новом застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг, "како би се остварио сан творца свог прогона српског народа, премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да етнички очисти простор КиМ“.

"Београд инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да обезбиједе безбједан живот Срба на Космету, да повећају позорност на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе“, наглашава се у саопштењу.

Из Канцеларије указују на то да је српски народ на КиМ у историји преживио и тежа искушења од “инструисаних провокација Аљбина Куртија” и да ће “опстати на својим вјековним огњиштима и након његовог зулума и терора”.

Пратите нас и путем Вибера

 • 08:00 Емисија: Аграр

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.