Предсједник Центра за несталу и злостављану дјецу

Огласио се и Игор Јурић

  • Извор: Информер
  • 26.03.2024. 20:34

Предсједник Центра за несталу и злостављану дјецу (ЦНЗД) Игор Јурић позвао је вечерас све грађане који имају неку информацију у вези са нестанком дјевојчице Данке Илић у околини Бора да се обрате надлежним органима.

Због нестанка двогодишње дјевојчице данас је по први пут активиран и систем "Пронађи ме", а како је наведено на сајту ''pronađime.mup.gov.rs'', дјевојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Јурић је рекао да је, када су у питању нестала деца, један минут веома важан и да је зато систем "Пронађи ме" веома битан.

- Важно је да људи који су добили поруку, поготово они који су у околини Бора да се активирају и да све информације подијеле са полицијом. Јер је свака информација сада значајна и може да буде спасоносна. Зато се немојте устручавати, чак и да нисте потпуно сигурни, боље је да то поделите са полицијом - рекао је Јурић.

Хитно прекинут програм РТС-а: Водитељка издала хитно саопштење

Хитно прекинут програм РТС-а: Водитељка издала хитно саопштење

Он је додао да су се према његовим сазнањима људи на терену активирали јако брзо, и да је систем активиран онда када су били сигурни да је потребан.

Двогодишња дјевојчица Данка Илић нестала је данас у околини Бора и потрага за њом је у току. На терену су полиција и ватрогасци, као и грађани који су се укључили у потрагу. Како преносе медији, дјевојчица је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Србија на ногама: Нестала д‌јевојчица (2)

Србија на ногама: Нестала д‌јевојчица (2)

У Србији је систем за хитно обавјештење јавности о несталој деци "Пронађи ме" почео да ради 25. октобра. Систем је имплементиран на иницијативу ЦНЗД, по моделу Амбер Алерт система, који је настао у САД 1996. године, а назив је добио по Амбер Хагерман, деветогодишњој дјевојчици из Тексаса, која је отета и убијена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.