Korisnici ga osudili

Opasnim ponašanjem šokirao region: Kajakom niz podivljalu rijeku

  • Извор: Агенције
  • 16.06.2023. 18:37

Na društvenoj mreži Instagram pojavio se snimak muškarca u poplavljenoj Srbiji koji se kajakom spušta niz nabujalu i podivljalu rijeku Rzav.

Korisnici ove društvene mreže mahom su osudili ovako ponašanje.

"On se glupira, a poslije spasioci treba da rizikuju svoje živote", pisali su neki.

Podsjetimo, obilne padavine koje su zadesile Srbiju dovele su do izlijevanja rijeka i potoka. Zbog bujičnih nanosa i poplava vanredna situacija proglašena je u 42 grada i opštine, a meteorolozi najavljuju tešku noć.

RHMZ je saopštio u petak 16. juna, da su narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Tamnave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Resave, Majura, Belice, Crnice, Lepenice i Jasenice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova.


Strašne poplave u Srbiji: Voda nosi sve, i traktor stradao u bujici

Strašne poplave u Srbiji: Voda nosi sve, i traktor stradao u bujici

Na Velikoj Moravi, kod Ćuprije i Bagrdana, vodostaji će u narednih 24 sata dostići granice redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod Mojsinja, Mlavi kod Velikog Sela, Peku kod Kusića, Crnom Timoku kod Gamzigrada i Jasenici kod Smederevske Palanke vodostaji će se naredna 24-36 sata kretati oko i nešto iznad granica vanredne odbrane od poplava, dodaje RHMZ.

Prema prognozi RHMZ u petak 16. juna, i subotu 17. juna, prijepodne se intenzivne padavine očekuju u južnom Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 20 do 40 milimetara za 12 sati, a sutra na području Braničevskog okruga lokalno i više.

Meteorolozi za sutra poslije podne očekuju slablјenje, a krajem dana u većini krajeva i prestanak padavina.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)