Београд

Осуђен жестоки момак из филма "Видимо се у читуљи"

  • Извор: Мондо.рс
  • 16.11.2023. 15:37

Познати бизнисмен, жестоки момак из филма "Видимо се у читуљи", Жељко Рутовић је данас осуђен на годину и десет мјесеци затвора због оптужбе да је пуцао у бизнисмена Предрага Ранковића Пецонија.

Да подсјетимо, до инцидента је дошло у београдском хотелу "Праг" 22. марта 2017. године.

Више јавно тужилаштво у Београду је у завршној ријечи предложило суду да Рутовића огласи кривим за кривична дјела наношење тешких тјелесних повреда, насилничко понашање и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и осуди по закону.

Рутовићева одбрана, са друге стране тврдила је у завршној ријечи да Рутовић није пуцао и да није Ранковићу нанио тешке тјелесне повреде.

Његова адвокатица је навела и да Рутовић пати од анксиозности и депресије од чега је и лијечен, те да му је у тренутку пуцњаве због онколошког лијечења била смањена способност да схвати ситуацију, као и да му је урачунљивост била битно смањена.

Контроверзни бизнисмен Жељко Рутовић, подсјетимо био је правоснажно у одсуству осуђен на двије године и четири мјесеца затвора због учешће у овом обрачуну.


Наручили мезу, оно што су добили их је разочарало

Наручили мезу, оно што су добили их је разочарало

Био је у бјекству четири године, ухапшен је 2021. и тада је затражио понављање суђења, на шта је по закону имао право.

Према првој пресуди, он је Ранковића ударио пиштољем по глави и пуцао му у ноге, а потом га ударао чашама и флашама које су биле на столу по глави.

Током поступка, саслушан је и Ранковић, који се није придружио кривичном гоњењу. Иначе, Рутовић је један од ријетких преживелих актера документарног филма "Видимо се у читуљи" који се бавио "жестоким момцима" са почетка деведесетих.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: