Tifani Tramp

Otkriven razlog dolaska Trampove kćerke u Beograd: U Srbiju došla radi liječenja

  • 15.03.2019. 13:31

Otkada je privatnim letom u petak uveče Tifani Tramp sletjela na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, svi su se pitali koji je razlog njene posjete Srbiji. Kako Blic saznaje, kćerka Donalda Trampa u Srbiju, između ostalog, došla je kako bi se vidjela sa doktorima koji se bave integrativnom medicinom.

Ovaj vid liječenja, koji je još u razvoju na prostorima Srbije, predstavlja spoj najboljeg iz naučne medicine i klinički dokazanih metoda komplementarnih i tradicionalnih grana medicine.

"Tifani se prvo sastala sa doktorom Momirom Dunjićem, predsjednikom srpskog Udruženja za integrativnu medicinu, a potom je posjetila njegovu kliniku u Beogradu. Njoj je urađen detaljan pregled i dati su joj savjeti kako da poboljša način života kroz ishranu i fizičku aktivnost. Kako se podaci o pacijentima strogo čuvaju, a ovdje je još u pitanju ćerka predsjednika Amerike, niko ne zna da li Tifani ima određeni zdravstveni problem ili je išla preventivno", kaže izvor Blica blizak ljudima koji su upućeni u kretanje mlade Trampove.

Kako bi provjerili zbog čega je Tifani potražila njegovu pomoć i kakve savjete je dobila, novinari Blica pozvali su doktora Dunjića, koji je bio iznenađen saznanjem.

"Ne znam ko vam je to rekao. Ne bih želio da pričam o tome", kratko je poručio Momir, koji nije demantovao da je Tifani Tramp bila njegov pacijent.

Medicina u koju polaže nade ćerka američkog predsjednika Donalda Trampa kada je njeno zdravlje u pitanju bavi se svakim pacijentom pojedinačno.

"Sa njom je vjerovatno obavljen dug razgovor o načinu života i problemima koje ima, urađena joj je dijagnostika i određena individualna doza lijeka ili suplementa. Dobila je i savjete kako da promijeni svoj stil života, loše navike u ishrani, ali i kako da svom stanju prilagodi fizičku aktivnost."

Cilj lekara koji primjenjuje integrativni pristup jeste da nađu šta konkretnom pacijentu smeta iz okoline, ishrane, stila života i u skladu s tim da nađu ono što je optimalno za taj organizam. Za početak se utvrđuje intolerancija na hranu, uzrok hroničnog umora, problemi sa stomakom, nervoza, problemi sa kilažom – objašnjava izvor Blica kako se integrativna medicina odnosi prema pacijentu i kako bi mogao da izgleda pregled Tifani Tramp.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм