Leskovac

Otkrivena mračna tajna porodice Boldoran: Oca ubio sjekirom, majku i brata godinama maltretirao

  • Извор: Блиц
  • 07.09.2021. 21:54

Đorđe Boldoranov (68), kojeg je sin Aleksandar (32) ubio prije nekoliko dana u naselju Slavko Zlatanović u Leskovcu, sahranjen je juče.

Ova tragedija potresla je mještane pomenutog naselja, a iz Centra za socijalni rad u pomenutom gradu za Blic kažu da je sve moglo biti spriječeno da su roditelji htjeli da svjedoče protiv sina kog su više puta prijavljivali za nasilje u porodici…

Predrag Momčilović, direktor CZSR, kaže za Blic da je porodica Aleksandra Boldoranova više puta prijavljivala nasilje koje je on vršio nad ocem, majkom i rođenom bratom.

– Prva prijava podnijeta je u decembru 2018. godine, a posljednja krajem prošle ili početkom ove godine. Međutim, nijedna nije dobila epilog zbog toga što su roditelji i brat odustajali od svjedočenja – rekao je Momčilović.

On je kazao da su poslije svake prijave njihovi socijalni radnici odlazili u kuću Boldoranova da se uvjere u situaciju, ali i da istovremeno ubijede roditelje da ne odustaju od svjedočenja.

– Naši službenici su ih bukvalno molili da ne odustaju od svjedočenja i ukazivali na to da sve može da se završi loše, ali su oni, kao i svi roditelji, ostajali pri tome da ipak neće svjedočiti. Sve prijave koje smo podnijeli zavedene su kod tužilaštva, ali je postupak obustavljen jer su žrtve odbijale svjedočenje – priča Momčilović.

Inače, Aleksandar je radio kao majstor u Češkoj. Poslije njegovog povratka stvari su se pogoršale. Vratio se u Srbiju kada je počela epidemija korona virusa. Tada je njegovo iživljavanje, kako se nezvanično saznaje, postalo gore nego što je bilo prije.

Podsjetimo, stravičan zločin u kojem je je Aleksandar Boldoranov (32), sjekirom ubio svog oca Đorđa (68) dogodio se u petak oko 17 časova.

Komšije kažu da su u to vrijeme najprije čule svađu, a potom udarac tupim predmetom i vrisak ženskog glasa.

Zločin nakon svađe

U Policijskoj upravi u Leskovcu nisu dali saopštenje niti bilo koju zvaničnu informaciju, ali Blic je tada nezvanično saznao da je tragedija uslijedila nakon svađe oca i sina.

– Oni su se svađali u dvorištu oko nečega, otac je bio veoma ljut pa je sina gađao ciglom. Međutim, ovaj se okrenuo, zgrabio sjekiru koja je bila na dva metra od njega, zamahnuo i udario ga u glavu – ispričao je pouzdani izvor.

Dodao je da je na mjestu zločina zatečen stravičan prizor. Đorđe je bio u lokvi krvi sa razbijenom glavom. Njegova žena i drugi sin su ridali nad njim, a u ubica je malo dalje sjedeo i držao svoju glavu u rukama, kazao je izvor.

Ekipa Hitne pomoći je pozvana, ali je ljekar je mogao samo da konstatuje smrt.

“Govorili su da je bio izuzetno nasilan…”

Inače, riječ je o četvoročlanoj porodici odnosno o roditeljima i dvojici sinova, koja se nedavno doselila u ovaj izuzetno siromašan kraj Leskovca.

Prema navodima komšija, to nije prvi slučaj svađe.

– Otac i majka su sa ovim sinom uvijek imali problema. Često bi se svađali i često bi zvali policiju, a nama govorili da je bio izuzetno nasilan – rekla je Blicu jedna od komšinica porodice.

Тагови:
  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.