Поскок

Отровница усред фебруара у градском парку: Лаж или истина?

  • Извор: Телеграф
  • 26.02.2024. 17:17

Један становник града Панчево је у парку угледао прилично велику змију коју је одмах фотографисао и поставио у групу "Панчевке и Панчевци на Фејсу" како би упозорио своје суграђане.

Међутим, није ни сумњао да ће бити оптужен за лаж.

"Мало су пожуриле", написао је он уз фотографију, па је добио прегршт питања и опомена да напише тачну локацију како би људи избјегавали тај крај, будући да змија баш и није омиљена животиња, осим што може да буде и веома опасна.

Било је и оних који су га оптужили да је ко зна гдје фотографисао змију и ко зна кад, јер како су рекли Панчево није њихово станиште и потпуно је немогуће да је "налетио" на њу.

"Као прво, гдје има ова врзина и брлог у парку, ово је слика ко зна одакле и неко уноси немир!"


Такмичарка Звезда Гранда најавила да ће гола доћи у шоу

Такмичарка Звезда Гранда најавила да ће гола доћи у шоу

"Поскок излази крајем априла и ако је топло, у  Панчеву нема таквих змија", гласили су неки од коментара, а пошто познају свог суграђанина запитали су се да ли му је толико досадно у Норвешкој.

"Оптужени" Панчевац објаснио је за "Телеграф" гдје је затекао животињу.

"Ко ће знати гдје је она сада. То је јуче било, ко зна гдје је отишла. Видио сам је док сам шетао. Ја иначе радим и живим у Ослу, а дошао сам у Панчево  на одмор, иначе ту имам кућу  коју сам дошао да обиђем. Сад не разумијем ове људе. Чему толика паника око змије. Чак и ако им није вријеме она се задесила ту и то је то", рекао је Панчевац за "Телеграф.рс".

Међутим, како не би остало на томе, екипа поменутог портала питала је стручњака за змије, Владицу Станковића, да ли је могуће затећи овакву змију у фебруару и то у Панчеву.


Станија поново међуножје ставила у први план

Станија поново међуножје ставила у први план

"Ово је змија са неког другог подручја, али сада у овом временском периоду, пошто је топло, змије ће брже да изађу из бурмације - из зимског сна. Прво излазе мужјаци поскока, као што је овај са фотографије. У Панчеву тешко да има овога, мислим да више људи дижу панику. Није необично сада да излазе поскоци, поготово у овом временском периоду поскоци крећу да излазе зато што је сада јако велика температура чак и 20 степени. Зима је заостала, временске прилике су такве, много је топло. Мужјаци излазе двије три недјеље раније од женке. Топло је и зато раније излазе", рекао је професионални хватач змија за "Телеграф.рс".

Он је додао да да у његовом крају, тачније на југу Србије поскоци су већ почели да излазе, да је већ имао неколико потврда са терена.

Међутим, неки људи су у коментару покушали да објасне да је можда змија дошла у камиону са неким грађевинским материјалном, земљом за саднице или слично, гдје се сакрила, јер се у граду одвија акција.


(Фото: Фејсбук)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)