Beograd

Ovo je Miksa, Veljin čovek od poverenja, koga je volela Tijana Ajfon

  • 02.03.2021. 17:10

Milovan Tadić (33) zvani Miksa, muškarac je zbog kog je Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, danas privedena na saslušanje u SBPOK. 

Inače, Tadić je ponovo okupirao javnost kada je početkom mjeseca uhapšen, inače kao jedan od pripadnika kriminalne grupe okupljene oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Tadić je od ranije evidentiran u policijskim evidencijama, i to po slučaju kada je radio kao šef obezbjeđenja poznatog beogradskog kluba "Tilt" kada je optužen za ubistva.

Sukob u beogradskom noćnom klubu "Tilt" dogodilo se decembra 2015. godina kad je ubijeni Slobodan izašao u provod sa svojim prijateljima. Oko tri ujutru je slučajno oborio čaše na šanku i obezbjeđenje ga je izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli napadači su ga udarali po glavi. Kad su ga izbacili Slobodan se vratio na ulaz i vikao: "Ko me je udarao?" Tada je navodno izašao Milovan Tadić i šutnuo ga nogom u stomak. Slobodan je poslije prevezen u Urgentni centar gdje je utvrđeno da mu je pukla slezina i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio. Preminuo uveče na Božić 7. januara 2016. godine, dvije nedelje nakon tuče sa Tadićem, koji je optužen da mu je zadao smrtonosni udarac u stomak.

Suđenje u ovom postupku odlaže se više od godinu dana i poslednji put je održano u oktobru 2019. Od kad je počelo krajem 2017. suđenje je održano svega sedam puta, a devet puta je odloženo. Sledeće je zakazano za kraj februara.

Još jedno hapšenje

Tadić je takođe bio uhapšen i u avgustu 2018. u kafiću "Viktori" u Beogradu kada je policija pronašla 37 paketića sa oko 30 grama kokaina i šest paketa sa 122 grama marihuane. U junu 2019. godine Tadić je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, Apelacioni sud ukinuo je presudu zbog, kako piše u saopštenju suda, "bitne povrede odredaba krivičnog postupka".

Inače, Miksa je uhapšen početkom februara u velikoj policijskoj akciji kao jedan od pripadnika ekipe Velje Nevolje koja je osumnjičena za brojna krivična dela od ubistava, otmica i mučenja do reketiranja i dilovanja droge.

Do sada, nije još jasno koja je tačno bila uloga Mikse u ovoj kriminalnog grupi, međutim jasno je da su pripadnici Nevoljine kriminalne grupe, koja se krila iza partizanove navijačke grupe "Principi" (ranije "Janjičari") držala obezbjeđenje u svim većim prestoničkim noćnim klubovima.

Prema našim navodima Tadić je bio spreman da policijskim organima oda određene detalje i važne informacije o vođama navijača, tačnije učesnika u krivičnim delima koji su jutros i danas uhapšeni.

(Kurir)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.