Hrabrost

Ovo je Nenad koji je golim rukama uhvatio pitona na terenu u Subotici

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 26.05.2023. 10:11

Hrabri Nenad Vučković do juče je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se "oči u oči" sa pitonom sresti na tribinama stadiona "Sever" i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka, prenosi Subotica.com.


Osumnjičen da je obljubio djevojčicu (13): Predložen pritvor za lice iz Gradiške

Osumnjičen da je obljubio djevojčicu (13): Predložen pritvor za lice iz Gradiške


- Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu djece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni djeda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovjek priča da je vidio zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi - počinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad i dodaje:

- Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se pribilžila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu.

Goloruk i bez ikakve opreme, naš sagovornik je uspio da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada.

- Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspio sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu - opisuje Nenad - Policija je potom stigla sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt.

Blic: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Blic: Dječak K.K. traži da bude pušten odmah

Da je zmija smeštena u Prihvatilište potvrđeno nam je i iz Zoo-vrta, a o ovom slučaju obavješteno je i Tužilaštvo. Nezvanično saznajemo da je piton čipovan, te je moguće najprije doći do odgajivačnice, a potom i do vlasnika.

- Osjećao sam strah, ali najviše zbog djece. Međutim, uprkos strahu vodio sam računa da ne povrijedim životinju. Pošto pretpostavljam da taj piton ima vlasnika, ako namerava da mi da neku nagradu molim ga samo jedno, da pokosi taj teren na kom deca treniruju u travi do kolena - skromno zaključuje naš sugrađanin o čijoj hrabrosti svjedoče brojne fotografije koje su preplavile društvene mreže.

(Telegraf)

Tagovi: