ATV

Uroš Vukašinović

Ovo je Srbin koji je otet u Leposaviću!

 • Извор: Агенције
 • 19.06.2023. 12:05

U blizini Leposavića danas je otet Srbin, radnik MTS, Uroš Vukašinović.

Uroš Vukašinović, star 28 godina, koji je inače zaposlen u ćerki firmi Telekoma Srbija na Kosovu i Metohiji, MTS doo, otet je jutros oko 7.30 u blizini Leposavića dok je putovao na posao, saopšteno je iz ove kompanije.

Otet radnik Telekom Srbije Uroš Vukašinović!

Otet radnik Telekom Srbije Uroš Vukašinović!

Kako se navodi, njega je u blizini kuće u Leposaviću presreo auto "Folksvagen" bijele boje bez vidljivih oznaka.

Za sada nije poznato gdje je Uroš Vukašinović odveden.

Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, Uroša V. iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Aljbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Uroš V. je uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama", navedeno je u saopštenju.

"Hapšenje Srbina u Leposaviću nastavak torture Kurtija radi izazivanja sukoba"

Kancelarija za KiM naglašava da nije riječ ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv.

"Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom", kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarija za KiM pitaju da li je bilo gdje u demokratskom zapadnom svijetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza i kako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlju i Kurtija, a oni nastavljaju svoje napade na Srbe?

"Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvijesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa sjevera Kosova i Metohije, koji dvije godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu", saopštila je Kancelarija za KiM.

(Foto: Kosovo Online, Printscreen/Facebook)


Пратите нас и путем Вибера

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.