Kanjiža

Ovo je Tibor (53) koji je ubio nevjenčanu suprugu

  • 17.06.2021. 21:50

Tibor Vereš (53) iz sela Adorjan u opštini Kanjiži, koji je ubio svoju nevjenčanu suprugu Juliju Horvat (57), saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Subotici i određen mu je pritvor, saznaje Blic.

U međuvremenu, rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Subotici određen je pritvor okrivljenom Tiboru Vereš iz Adorjana jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da ukoliko bi se našao na slobodi da bi mogao u kratkom vremenskom roku da ponovi krivično djelo. Pritvor mu je određen na 30 dana, računa se od 15. juna, od dana kada je uhapšen. Istragu u ovom postupku vodi Više javno tužilaštvo u Subotici, a osnovana sumnja postoji da je okrivljeni počinio ubistvo iz člana 113. K.Z. – kaže Una Sarić, portparol Višeg suda u Subotici.

Prema saznanjima „Blica“ Vereš je ranije već osuđivan i to za pokušaj ubistva jednog Kanjižanina. Zbog tog krivičnog djela je odležao tri godine u Sremskoj Mitrovici.

Kako je Blic pisao, Vereš je odmah po hapšenju priznao zločin koji je počinio 7. juna u kući žrtve.

Tibor i Julia su bili u vezi tri godine, živjeli su u njenoj kući u Adorjanu, ali je on, prema tvrdnjama mještana, bio u paralenim vezama sa više žena. Kobnog dana su se posvađali za stolom, a kada je žena htela da napusti prostoriju nevenčani suprug je uzeo metalnu šipku iz špajza i nanio joj smrtonosne povrede po glavi.

Julija Horvat je rodom iz Mađarske. Othranili su je staratelji, od rodbine ima samo sestru u Mađarskoj. Bila je udata, ali je njen suprug preminuo prije četiri godine. Od prvog muža njega je naslijedila penziju, a svoju, ne malu imovinu rasprodavala je zbog Vereša.

– Ona je bila jako zaljubljena u njega, sve mu je vjerovala, a on je to koristio – tvrde mještani Adorjana.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм