Pomoćnik komandanta niškog odreda

Ovo je uhapšeni pripadnik Žandarmerije

  • Извор: Курир
  • 26.12.2021. 08:43

Pomoćnik komandanta niškog odreda Žandarmerije V. I. (42), koji je preksinoć uhapšen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, omiljen je među kolegama i, kako kažu sagovornici Kurira, vijest o njegovom privođenju ih je šokirala. Kako je saopštio MUP, pretresom stana V. I. i njegove kancelarije, nađeno je više od 5.400 komada municije različitog kalibra, pet tromblonskih trenutnih mina, osam šok bombi, ručna bomba i pištolj na kojem je izbrisan serijski broj.

U bazi Žandarmerije u Nišu rađen je redovni godišnji popis kada je primjećena određena količina oružja u kancelariji koju koristi V. I., inače iskusni žandarm sa dugogodišnjim stažom u ovoj policijskoj jedinici.

- Tokom popisa neko je vidio da u njegovoj kancelariji postoji oružje. Pretpostavlja se da je riječ o municiji i oružju koji se koriste u samoj jedinici tokom redovnog gađanja, a koje je V. I. zaboravio da razduži. Obavještena je Služba unutrašnje kontrole, te je V. I. uhapšen i biće saslušan u Višem tužilaštvu u Nišu - otkriva izvor Kurira blizak istrazi.

Kolege osumnjičenog pripadnika MUP kažu da ne vjeruju da se on bavi kriminalom.

- Niko od kolega ne vjeruje da je on htio da trguje oružjem, jer se, na primjer, tromblonske mine koje su mu nađene i ne koriste u svijetu kriminala - navodi sagovornik. Oni dodaju i da je on iskusni pripadnik Žandarmerije, kao i da je 2010. godine sa još četvoricom kolega 12 mjeseci proveo u mirovnoj misiji u Haitiju nakon što su ovu karipsku zemlju zadesili zemljotres i kolera.

Instruktor padobranstva

- Kada se vratio 2011, ustrojen je Prvi odred za brze intervencije, a na čijem je čelu bio V. I., inače specijalista padobranstva sa više hiljada skokova, a bio je angažovan i na Kosovu. Osim toga, on je instruktor padobranstva i alpinizma, jedan je od najcenjenijih žandarma u Nišu i maltene živa legenda ove jedinice - kaže izvor blizak osumnjičenom V. I.


Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)