Njegova svetost

Patrijarhu Porfiriju plaketa visokih studija odbrane i bezbjednosti

  • Извор: СРНА
  • 01.07.2022. 09:24

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaršiji u Beogradu 11. generaciju polaznika Visokih studija bezbjednosti i odbrane, među kojima su bili i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva odbrane u Savjetu ministara i Oružanih snaga BiH.

Rektor Univerziteta odbrane general–potpukovnik Goran Radovanović je, u ime škole, darovao patrijarhu Porfiriju plaketu Visokih studija odbrane i bezbjednosti, javio je crkveni Radio "Slobo ljubve".

Među polaznicima studija bili su i oficiri Ministarstva odbrane, pripadnici MUP-a i drugih ministarstava, predstavnici Skupštine Srbije i državnih agencija.

Prijemu je prisustvovao episkop marčanski Sava, šef kabineta patrijarha srpskog.

Škola nacionalne odbrane čini dio Univerziteta odbrane zajedno sa Vojnom akademijom, Medicinskim fakultetom Vojnomedicinske akadamije /VMA/ i Institutom za strategijska istraživanja.

Oformljena je radi obavljanja poslova koji se odnose na organizaciju i realizaciju karijernih usavršavanja profesionalnih oficira, izradu programa usavršavanja, njihovu realizaciju i evaluaciju.

Takođe, to podrazumijeva i saradnju sa organizacionim jedinicama Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, nastavnim i naučnim ustanovama u zemlji i inostranstvu u skladu sa ovlašćenjima i poslovima koje obavlja.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.