Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ

Петковић: Одбијање захтјева за смјену градоначелника на сјеверу - наставак терора

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2023. 15:12

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да одбијање Приштине да прихвати захтјев грађана за опозив лажних градоначелника у четири српске општине на сјеверу Покрајине јасно показује да се Аљбин Курти све вријеме служио триковима у намјери да обмане ЕУ, али и да заустави процес смјене нелегитимних албанских локалних органа власти на сјеверу.

Петковић је изјавио да су власти у Приштини на челу са Куртијем јасно показале да их не занима никаква деескалација и нормализација ситуације у четири општине на сјеверу Косова и Метохије, што је један од главних захтјева Београда али и ЕУ, већ да му је намјера наставак терора над српским народом.

- Управо у томе лежи разлог због чега су данас албански представници у општинама у Косовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану одбили да приме образложену грађанску иницијативу за смјену лажних и нелегитимних градоначелника, а коју су грађани поднијели стриктно поштујући административно упутство које је израдила сама Приштина - навео је Петковић.

Он је истакао да је грађане, који су у просторијама општине Звечан, у насељу Липа, покушали да ову образложену иницијативу уруче такозваном предсједавајућем Скупштине општине, полиција испитивала, претресала и легитимисала дужи период с циљем застрашивања како би одустали од својих захтјева, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић указује да је Куртијев циљ јасан, а то је да на власти задржи лажне градоначелнике и окупационе гаулајтере који су изабрани мимо воље већинског српског народа на Косову и Метохији, односно са 13 гласова Срба и 3,5 одсто албанских гласова са сјевера.

Он је навео да ти лажни градоначелници доносе бројне антисрпске одлуке и казнене мјере науштрб српског народа, како би наставили да их тероришу и прогоне са вјековних огњишта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.