Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Рјешење треба да се тражи на политичком, а не експертском нивоу

  • Извор: РТС
  • 27.02.2024. 15:29

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да су у разговору са Мирославом Лајчаком у Бриселу дошли до истог става да је за рјешавање једностраних одлука Приштине потребан политички ниво, јер људи са експертског нивоа не могу ништа да ријеше.

- Састанак је показао да одлука тзв. ЦБК подразумијева рјешење на политичком нивоу. Ја сам зато био овдје, не и Бисљими. Посљедице такве одлуке су политичке. Тачно је да се о динару никада до сада није разговарало у дијалогу, али с обзиром на то да одлука тзв. ЦБК погађа директно Србе, наравно да ће се разговарати у Бриселу - рекао је Петковић.

Према његовим ријечима, важно је да се покаже пуна опредијељеност због чега је делегација Београда дошла у пуном саставу и да је указала на разорне последице одлуке о динару.

- У дискусији су представници тзв ЦБК говорили да Комерцијална банка има више рачуна, што није тачно јер је 55.000 рачуна у Поштанској штедионици. То јасно показује да не постоји прави разлог те тзв. уредбе ЦБК, да ни не знају све детаље везано за платни промет, већ да је ријеч о чисто политичкој одлуци - указао је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм