Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Rješenje treba da se traži na političkom, a ne ekspertskom nivou

  • Izvor: RTS
  • 27.02.2024. 15:29

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da su u razgovoru sa Miroslavom Lajčakom u Briselu došli do istog stava da je za rješavanje jednostranih odluka Prištine potreban politički nivo, jer ljudi sa ekspertskog nivoa ne mogu ništa da riješe.

- Sastanak je pokazao da odluka tzv. CBK podrazumijeva rješenje na političkom nivou. Ja sam zato bio ovdje, ne i Bisljimi. Posljedice takve odluke su političke. Tačno je da se o dinaru nikada do sada nije razgovaralo u dijalogu, ali s obzirom na to da odluka tzv. CBK pogađa direktno Srbe, naravno da će se razgovarati u Briselu - rekao je Petković.

Prema njegovim riječima, važno je da se pokaže puna opredijeljenost zbog čega je delegacija Beograda došla u punom sastavu i da je ukazala na razorne posledice odluke o dinaru.

- U diskusiji su predstavnici tzv CBK govorili da Komercijalna banka ima više računa, što nije tačno jer je 55.000 računa u Poštanskoj štedionici. To jasno pokazuje da ne postoji pravi razlog te tzv. uredbe CBK, da ni ne znaju sve detalje vezano za platni promet, već da je riječ o čisto političkoj odluci - ukazao je Petković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: